Ko su bre ovi ljudi? No nejm ministri kojih se 100 posto ne sećate! (FOTO)
Foto: media Centar, Fonet, Dado Đilas, Fonet

(ne) poznate face srpske politike

Ko su bre ovi ljudi? No nejm ministri kojih se 100 posto ne sećate! (FOTO)

Jedna ministarka je htela da menja udžbenik iz biologije, a jednog ministra je kritikovao Đinđić. Tada su bili poznati, a danas ih se niko ni ne seća.
Objavljeno: 13:35h

2. Ljiljana Čolić

Bila je tako poznata, ali - da li je se vi sećate?

Ova doktorka filologije, poznatija je kao bivša ministarka prosvete i sporta koja je htela da izbaci teoriju Čarlsa Darvina iz udžbenika.

Da, to je ta teta.

foto: Printscreen/Youtube/aaleksandarS

Ona je na ovu ideju došla još 2004. godine, kada se našla na čelu ministarstva prosvete.

SNS otvorio izložbu medijskih naslova i poziva: Procenite ima li cenzure? (FOTO)

Ona je tada objavila svoj dekret o izostavljanju Darvinove teorije evolucije iz nastavnog plana za biologiju za VIII razred osnovne škole. Ovaj bizarni gest gospođa ministarka opravdala je kratkom izjavom kako je „Darvinova teorija dogmatska i da će odluka ostati na snazi sve dok se ravnopravno ne bude učila i ona po kojoj je Bog stvorio čoveka i ceo svet.”

3. Dragan Glamočić

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na to mesto došao je 2013. godine.

foto: Beta

Na to mesto došao je kao stručnak u svojoj oblasti, a inače je profesor na Poljoprivrednom fakultetu.

Iako je bio aktuelan relativno skoro, on nije ostao u sećanju nikome jer je od kamere bežao, a pred njom je govorio samo kad je morao.

On je sada savetnik premijera za poljoprivredu.

4. Svetozar Čiplić

foto: Wikipedia/Medija centar Beograd

Bivši ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Republike Srbije i bivši sudija Ustavnog suda Srbije u vreme kada je bio aktuelan, uživao je ugled najomraženije osobe političke scene, kako su ga tada neki mediji nazvali.

Neki su ga karakterisali i kao popustljivog i nezainteresovanog za posao. Ipak, i takav u javnosti je podigao prašinu 2011. godine zbog skoro dva miliona dinara, 2.500 ”švajcaraca”, laptop računar, torbe, dva ”nokija” mobilna telefona a koje je navodno Čiplić uzeo po isteku mandata, a o čemu su pisale Večernje novosti.

5. Bogoljub Šijaković

Nekadašnji crnogorski i sadašnji srpski političar, javnosti je poznat kao bivši ministar vera u Vladi Mirka Cvetkovića od 2008. do 2012.godine.

foto: Zorana Jevtić

Poslednji put njegovo ime se provuklo kroz medije - u negativnom kontekstu. Naime, on je u isto vreme bio redovni profesor Filozofskog fakulteta u Nikšiću, i na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu, gde takođe ima zvanje redovnog profesora. Zbog toga je on u Nikšiću dobio otkaz.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.