GASI LI SE SRS?! Šešelj otkrio šta će biti sa njegovom STRANKOM!
Gasi li se SRS?, Foto: Beta / Milan Obradović

OZBILJNE OPTUŽBE

GASI LI SE SRS?! Šešelj otkrio šta će biti sa njegovom STRANKOM!

Na sednici Centralne otadžbinske uprave 7. jula za novog predsednika IO izabran je Đurađ Jakšić

Objavljeno: 16:49h

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je povodom optužbi koje je na njegov račun uputili nekoliko funkcionera ove stranke posle izbornog poraza, i navode u medijima da u SRS vlada ozbiljan sukob, da problemi u stranci nisu nastali preko noći, da je pred strankom teška borba kako bi na političkoj sceni povratili pozicije.

U tom cilju, Šešelj najavljuje novo kadrovsko pročišćenje već na sledećoj sednici Centralne otažbinske uprpave .

''Sve što je trulo otpašće, to je godinama trunulo, nije se preko noći desilo'', rekao je Šešelj za Tanjug upitan da prokomentariše stanje u stranci.

Povodom pisanja medijima da su Nemanja Šarović i Božidar Delić preneli je deo funkcionera i člasntva nezadovoljno Šešeljevim postupcima, podrškom sad već osuđenom Milutinu Jeličiću Jutki, i kako navode, trošenjem novca, ne na kampanju već na vozila lider radikala odgovara da svi koji se oglašavaju u medijima sami sebe isključuju iz strank.

"Samo ću na sledećoj sednici sednici Centralne otadžbinske uprave, najvišeg organa SRS-a, konstatovati da su napustili stranku, rekao je Šešelj, Lider radikala je dodao da nema šta višse da se doda, jer na strancikim organima može da se razgovara o svemu a ne van stranke I u medijima.

Nedopustivo je ići u javnost protiv stranke, sa izmišljotinama o džipu i sedam škoda, koje nemaju veze sa strankom, rekao je Šešelji i dodao da ta vozila nemaju veze ni sa njegovim ni sa stranačkim novcem.

Sedam škoda nema veze sa strankom, nijednog dinara stranka nije dala, džip nije na moje ime, tvrdi Šešelj.

''Borba će biti teška, imaćemo kadrovsko pročišćenje, imali smo jedno, i idemo dalje. Borimo se, što je teže više se celičimo, a što nas ne ubije to nas ojača, a ovo nas nije ubilo niti će'', rekao je predsednik SRS.

Nemanja Šarović od koga je Tanjug tražio komentar na navode u medijima pripisanje njemu, odgovorio je da nije u Beogradu i da će odgovoriti za par dana, dok se Božidar Delić nije javio na poziv, niti odgovorio na poruku.

Na sednici Centralne otadžbinske uprave 7. jula za novog predsednika IO izabran je Đurađ Jakšić, Miroljub Ignjatovic je izabran za sekretara IO, dok je iz SRS izbačeno desetak osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.