Dačić: Puč u Turskoj je bio kao 5. oktobar kod nas, samo bez pesnice i otporaša!
Foto: Fonet

Izjavio!

Dačić: Puč u Turskoj je bio kao 5. oktobar kod nas, samo bez pesnice i otporaša!

- Dobro znate šta naša partija misli o tim pučevima, o nasilnom dolasku na vlast. To ništa nije donelo srpskom narodu, pa neće ni turskom - rekao Dačić
Objavljeno: 19:22h

Na obeležavanju 26. godišnjice osnivanja Socijalističkae partije Srbije u Leskovcu, predsednik stranke Ivica Dačić je, govoreći o najvećim dostignućima SPS-a u prethodnih 26 godina, istakao Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244 ali i ponovio da se opravdanost bombardovanja Srbije 1999. godine treba ispitati.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Srbije, je kazao da Srbija "ima neslaganja sa Turskom", ali je osudio pokušaj puča u toj zemlji, koji je uporedio sa 5. oktobrom 2000. godine u Srbiji.

foto: Beta / Miloš Miškov

- Dobro znate šta naša partija misli o tim pučevima, o nasilnom dolasku na vlast. To ništa nije donelo srpskom narodu, pa neće ni turskom, a siguran sam da taj puč ima dosta primesa sa strane i možda mu samo fale neka oruđa i neke slike, ili ono što se kod nas dešavalo, pesnica, Otpor, pištaljke. Sada je potpuno jasno da je obaranje ruskog aviona izveo pilot koji je pripadao pučistima, a danas kada je Turska obnovila veze sa Rusijom, to očigledno nekome nije odgovaralo - ocenio je Dačić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.