ŠABAČKA IZBORNA KOMISIJA DONELA ODLUKU: Izlazak na izbore tek posle vanredne situacije!
Šabac, Foto: Wikipedia

BITNA INFORMACIJA

ŠABAČKA IZBORNA KOMISIJA DONELA ODLUKU: Izlazak na izbore tek posle vanredne situacije!

Na 27 biračkih mesta će morati ponovo da se glasa

Objavljeno:

Gradska izborna komisija u Šapcu donela je odluku o raspisivanju ponovnih lokalnih izbora na 27 biračkih mesta, prenose Novosti. Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, izbori će biti održani u roku od 7 dana od dana stupanja na snagu odluke o ukidanju vanredne situacije u ovom gradu.

- Imali smo takvu situaciju da je od 4. jula do 9. jula broj zaraženih sa 241 skočio 656. Posle Beograda, najkritičniji je Šabac i naša je obaveza smanjenje rizika, što je i nacionalni i lokalni prioritet - rekao je Pavlović i dodao da su sve žalbe podnete Upravnom sudu dobile epilog, a da se čeka razrešenje za samo još jednu.

On je priznao da nijedna žalba dodatno nije uvažena, te da će se ponoviti izbori na 27 od 100 biračkih mesta, o čemu je Upravni sud ranije već doneo odluku. GIK je, kako navodi, i dalje "u radu" jer je obavezujući rok za održavanje izbora - 7 dana od ukidanja vanrednog stanja - veoma kratak.

Na pitanje novinara da li je sukob interesa to što je njegova supruga kandidat za odbornika na listi koju predvodi Nebojša Zelenović, Pavlović je odgovorio da zakonom ovako nešto nije precizirano, te da je on u GIK "samo zato što je profesionalac" i jer želi da pomogne.

- Ja sam ovde profesionalac, nisam pripadnik stranke, tako da ne radim zato što volim, nego eto tako. Smatram se obaveznim da pomognem. Da ne citiram (Predraga)Kona, ovo jeste obaveza da svako ko može da doprinese to i uradi. Moja žena nema nikakve veze sa ovim. Nikad o tome nisam ni razmišljao, zaista to nigde ne stoji da je sukob interesa. Jer ja ovde zaista i nemam nikakvog interesa - kaže Pavlović.

Glasanje
Glasanje foto: Dragan Kadić

Nije demantovao ni informaciju koja je dospela u medije da duguje više od 10 miliona dinara na ime poreza, za šta su ga nedavno prozivali šabački naprednjaci. Odgovorio je da je taj iznos bio 10 ili 15 puta manji, ali je stavljen na blokadu isplate penzija.

GLASANJE I OBARANjE

Na lokalnim izborima u Šapcu SNS je osvojila preko 30.000 glasova što je apsolutna većina od 37 odbornika (od 69), a to znači da može samostalno da formira vlast. Predstavnici liste Nebojše Zelenovića, koji je osvojio 23 mandata, zatražili su obaranje izbora na svih 100 birališta. Upravni sud doneo je odluku o poništavanju glasanja na 27 birališta, ali je naknadnim žalbama i situacijom sa koronavirusom izborni proces prolongiran.

GLASANjE

Predsednik GIK Pavlović kaže da je to telo zasedalo elektronski, zbog situacije sa koronavirusom. "Za" odluku je bilo 12 članova GIK-a dok je njih 6 bilo uzdržano.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.