NIŠLIJE KRENULE U PROTESTE: Oko 2.000 nezadovoljnih građana se okupilo u centru grada!
I Niš protestuje, Foto: Printscreen

POČELI OKO 19 ČASOVA

NIŠLIJE KRENULE U PROTESTE: Oko 2.000 nezadovoljnih građana se okupilo u centru grada!

Građani kažu da će do kraja protesta proći i Obrenovićevom ulicom i ponovo se vratiti pred zgradu Skupštine grada

Objavljeno:

Oko dve hiljade građana Niša okupilo se večeras na protestu u centru grada, nezadovoljni aktuelnom državnom vlašću, merama koje se preduzimaju u suzbijanju epidemije virusa Kovid-19 i kao podrška demonstrantima u Beogradu.

Građani su se oko 19 časova okupili na Trgu kralja Milan i ispred Skupštine grada, a potom se grupa sa Trga priključila onoj ispred Skupštine grada. Učesnici protesta su odatele u protestnoj povorci išli Sinđelićevim trgom pored zgrade Narodnog pozorišta, a potom Voždovom ulicom ka Trgu kralja Milana.

Građani kažu da će do kraja protesta proći i Obrenovićevom ulicom i ponovo se vratiti pred zgradu Skupštine grada. Povorka ide mirno, bez incidenata, a građani sve vreme uzvikuju parole protiv predsedika Srbije Aleksandra Vučića i sviraju u pištaljke.

Grupa mladića delimično je na Sinđelićevom trgu pocepala bilbord Srpske napredne stranke na kojem je pisalo "Srbijo hvala". U protestu učestvuju prvenstveno mladje Nišlije, ali ima i onih u poznim godinama. Demonstranti su gađali sedište SNS u Nišu

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.