PREDSEDNIK POSLAO PORUKU: Biće pooštrene mere, ja sam za policijski čas
Biće pooštrene mere, Foto: Nemanja Nikolić

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

PREDSEDNIK POSLAO PORUKU: Biće pooštrene mere, ja sam za policijski čas

Ukazao i da leka za koronu nema i da nema ni vakcine i da ostaje samo odgovornost i zalaganje lekara

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sutra zaseda Krizni štab i da verovatno neće biti uvođenja policijskog časa, ali će mere biti pooštrene u Beogradu, da nije imao podršku da se uvede policijski čas, mada i dalje smatra da je to trebalo učiniti.

Vučić je na konferenicji za novinare rekao da je u poslednjih 24 sata 357 novozaraženih od 8.600 testiranih, da je 11 ljudi preminulo, a 118 na respiratorima.

On je istakao da je Beograd najveci problem i, da se broj obolelih uvećava kao i da je o merama imao teške razgovore sa premijerkom i ministrom zdravlja.

"Za razliku od Ane (Brnabić) i (Zlatiobora) Lončara sutra štab donosi odluku za konačne mere, biće poostravanje mera za Beograd", rekao je Vučić.

On je ukazao da i dalje smatra da je policijski čas neophodan, imajući u vidu tezinu situacije i da u bolnicama više nema mesta, ali d aje za zabranu kretanja potrebno uvođenje vanrednog stanja.

"Krizni štab i Ana i Lončar će doneti odluku, a da ne bude policijskog časa", rekao je Vučić i ponovio da je pporitv toga i da misli da je jedini spas zabrana kretanja.

"Ovako plasim se da idemo na ruku svima koji zele da se dodvore ljudima, a nece dovesti do brzog ozdravljenja i sprecavanja zarazavanja", upozorio je Vučić i ddoao da je morao da javno iznese svoj stav, pa i da bude predmet udara.

Oni će vas suttra obavestiti o merama, skracenju radnog vremena klubova i ostalog i poostravanju sprovđenja kazni za nenošenje maski....

"Ja sam rekao da ću da postujem misljenje struke i prihvatio posle svega od sinoć, za mene bi bilo stramota da pod pritiskom batinasa odstupim od svojih reci", rekao je Vučić i istakao da je snaga njegovog tima i u tome da ne odlučuje on sam, već poštuje većinu i kolege, kao i d ane može sam da uvede vanredno stanje.

Ukazao i da leka za koronu nema i da nema ni vakcine i da ostaje samo odgovrnost i zalaganje lekara.

"Lek nisu kamenice, ni molotovljevi kokteli. To je oruzje i nanosi povrede svima nama", ukazao je i pozvao građane da se ponasaju discipolinovano, jer u Beogradu vise nema rešenja.

Napomenuo je i da se najteže stvari dešavaju posle četiri, pet dana, tako d aje jasno da to nema veze sa izborima ni derbijima vec sa nedovoljnom odgovornošću i nedisciplinom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.