Dačić: Vreme je da se ispita bombardovanje SRJ, ne samo Irak!
Foto: Beta

to nema veze sa eu!

Dačić: Vreme je da se ispita bombardovanje SRJ, ne samo Irak!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić pozvao je na ispitivanje odgovornosti i opravdanosti bombardovanja SRJ 1999. godine, nakon britanske istrage o ratu u Iraku
Objavljeno: 15:19h

- Mislim da je vreme i za preispitivanje onoga što je urađeno u Srbiji 1999, a ne samo u Iraku, jer ako je politika jedne zemlje bila da se 20 godina ulaže u nezavisnost Kosova, onda mislim da moramo da tražimo ne samo greške u našem sistemu - rekao je Dačić na konferenciji "Globalna strategija spoljne i bezbednosne politike EU i zapadni Balkan".

Istina isplivala: Hrvatsko vijeće obrane davalo pismene dozvole za silovanje Srpkinja! On je istakao da postoji stav da je Slobodan Milošević kriv, ali da postoje "druge stvari koje predstavljaju grubu manipulaciju, neistinu i laž", kao što je u slučaju invazije na Irak, što je utvrdila komisija u Velikoj Britaniji.

foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, svi dobro znaju da u kosovskom selu Račak, gde se navodno desio zločin, koji je bio neposredan povod za bombardovanje SRJ, deo civila nije sahranjen na tom mestu, a kada se pitaju seljaci oni kažu da su na vojnom groblju. - Kako su to onda ubijeni civili? - pitao je Dačić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.