PREŠAO SAM IZ DS U SPS IZ LIČNIH RAZLOGA, ALI MI JE DOSTA I RASULA STRANCI! Pavić o svom transferu
Aleksandar Pavić, doskorašnji predsednik raspuštene omladine DS, Foto: Twitter@potiskidjilkosh

iskreno

PREŠAO SAM IZ DS U SPS IZ LIČNIH RAZLOGA, ALI MI JE DOSTA I RASULA STRANCI! Pavić o svom transferu

Dodaje da je u SPS otišao sam i da nije povukao nikoga iz DS

Objavljeno:

- Mnogobrojna raspuštanja odbora i nerazumevanje rukovodstva doprinela su da nakon dvanaest godina koliko sam bio u Demokratskoj stranci odem iz nje. Po prirodi sam socijaldemokrata, a Socijalistička partija Srbije je tu najbliža nekoj ideji koju ja imam – objašnjava za Danas Aleksandar Pavić, doskorašnji predsednik raspuštene omladine DS, razloge zbog kojih je iz DS prešao u SPS.

Na pitanje zar mu ne smeta to što je SPS blizak SNS protiv čije su se vlasti borile demokrate ovih godina, ali i ne tako davna ratna retorika socijalista, Pavić odgovara da je od ratova prošlo dosta vremena, a ratna retorika je dosta promenjena.

On kaže da je u SPS dospeo na poziv nekih drugara koji su već odavno u Socijalističkoj partiji Srbije, da je upoznao Dušana Bajatovića, ali da „predsednika Ivicu Dačića tek treba da upozna“.

Kaže i da je dobio poziv omladine SPS za sastanak u Beogradu i da će to biti prilika da se sretne i sa liderom socijalista.

Bivši prvi omladinac demokrata negira da je transfer u SPS ugovorio još uoči izbora, već kaže da se SPS priključio ovih dana, jer je hteo da sačeka da prođu izbori da, kako kaže, ne bi bilo različitih priča.

„Znao sam da će se provlačiti priča u javnosti da sam dobio neke funkcije. Nisam dobio ništa i iskreno ne očekujem neki angažman u SPS. Ništa mi nije nuđeno, ni mesto u Srbijagasu, kako to spekuliše u javnosti. Ja imam posao u jednoj privatnoj špediterskoj firmi u Novom Sadu. Otišao sam iz DS jer je situacija bila mučna i više nisam mogao da izdržim to da li je odbor omladine DS raspušten ili nije. Statutarna komisija DS ovih dana je ipak potvrdila da odbor nije raspušten“, kaže Pavić.

Dodaje da je u SPS otišao sam i da nije povukao nikoga iz DS.

U Demokratskoj stranci nisu iznenađeni prelaskom Pavića u SPS. Kažu da je Pavić na čelo Demokratske omladine došao krajem novembra 2019. godine, ali je ubrzo nakon toga omladina raspuštena, jer je bio deo struje koja podržava grupu oko Balše Božovića i Radoslava Milojičića Kene.

Prvi simptom da bi Pavić mogao da pređe u redove Socijalističke partije Srbije bio je kada se nije pojavio na Glavnom odboru Demokratske stranke, koji se na dan izbora, 21. juna, održavao u Madlenianumu u Zemunu.

Funkcioner DS Balša Božović kaže da je ovo treći predsednik omladine DS koji je iz DS prešao u neku drugu stranku.

„Mnogi odbori u poslednje vreme prelaze kako u stranke pozicije, tako i opozicije. Ne ulazim u slabosti pojedinačnih karaktera, ne ulazim u lične razloge, ali svakako mislim da je nedostatak jasnih vrednosti i jasne politike nešto što DS pogađa već neko vreme“, kaže Božović.

Dodaje da gubitak identiteta i to da smo svedeni na jednopartijski sistem mladima, i ne samo njima, daje pogrešan model političkog aktivizma, gde je sve vezano za goli interes, a ne za vrednosti.

Dragana Rakić, zamenica predsednika DS, kaže da nije iznenađena prelaskom „Balšinog i Keninog predsednika raspuštene Demokratske omladine u SPS“.

„Imamo saznanja da i neki drugi bivši i sadašnji funkcioneri DS imaju neformalne kontakte sa SNS-om i neće me iznenaditi da i zvanično postanju njihovi članovi u narednim danima. Na moju veliku žalost, pokazalo se da smo od početka bili u pravu – deo bivših i sadašnjih funkcionera DS-a želi partnerstvo i kolaboraciju sa SNS, nasuprot ogromnoj većini članova DS koji su za to da DS bude oštra opozicija Vučićevom režimu. Reforme koje smo započeli u Demokratskoj stranci ništa ne može da spreči. Naša vrata smo širom otvorili za sve čestite i poštene ljude i beskompromisne borce protiv autokratskog režima, a kalkulanti i svi oni kojima je lični interes na prvom mestu, sami će u narednim danima izaći iz stranke, poput omladinca Pavića“, zaključuje Rakićeva u izjavi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.