Protest zbog direktora u Surdulici! Novica Tončev s grupom građana izrazio nezadovoljstvo uličnom akcijom
Tončev je bio na protestu, ilustracija, Foto: Filip Plavčić

na jugu srbije

Protest zbog direktora u Surdulici! Novica Tončev s grupom građana izrazio nezadovoljstvo uličnom akcijom

Ministar Šarčević je bio u Surdulici na otvaranju sportske hale, a u školi se na licu mesta uverio u rezultate rada direktora škole- rekao je Tončev...

Objavljeno:

U utorak je u Surdulici grupa građana u prisustvu narodnog poslanika Novice Tončeva, uličnom akcijom, izrazila je nezadovoljstvo zbog smene Vladice Nikolića.

Ministarstvo prosvete je prošle nedelje tokom trajanja završnih ispita razrešilo dužnosti direktora škole, a đaci su poslednji dan dobili novog v. d. direktora.

- Ovo je presedan da je Ministarstvo prosvete donelo ovakvu odluku za vreme polaganja mature. Grubo i bez poštovanja jasnih pravila o prekidu radnog odnosa, Vladici Nikoliću je onemogućeno da nastavi da radi svoj posao u kome se dokazao i pokazao kao častan, vredan i sposoban čovek. Njegova jedina mana je što podržava “pogrešnu” partiju i njene ideje. Žao mi je što je gospodin Šarčević sa pozicije ministra prosvete, a na inicijativu lokalnog vođe naprednjaka Bosketa, povukao ovaj sraman potez. Ministar Šarčević je bio u Surdulici na otvaranju sportske hale, a u školi se na licu mesta uverio u rezultate rada direktora škole. Nije mi nepoznanica Bosketova beskrupuloznost, ali neverovatno mi je da jedan neuk i neobrazovan čovek, bez pokrića u radu i obrazovanju može da ima takav uticaj na ministra – izjavio je Novica Tončev, narodni poslanik.

Za sada nema naznaka da bi protest mogao biti ponovljen niti pak, da bi odluka Ministarstva mogla biti pomištena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Infovranjske.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.