VUČIĆ JE SAOPŠTIO NEŠTO JAKO BITNO POSLE SASTANKA S RUSKIM PREDSEDNIKOM: Ovo su mnogi čekali da čuju
Predsednik najavio važnu posetu u oktobru, Foto: Printscreen

dolazi vladimir

VUČIĆ JE SAOPŠTIO NEŠTO JAKO BITNO POSLE SASTANKA S RUSKIM PREDSEDNIKOM: Ovo su mnogi čekali da čuju

Kaže da su razgovarali i o našim ekonomskim odnosima i da su dve zemlje u prva tri meseca uprkos koroni imale uvećanje trgovinsike razmene od sedam odsto

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa Vladimirom Putinom u Moskvi da mu je ruski kolega potvrdio da u oktobru stiže u posetu Srbiji!

- Veoma mi je bilo važno da čujem stavove i analize predsednika Putina. Imali smo srdačan i dobar sastanak. Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima, o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu, odnosima u svetu - rekao je Vučić i dodao:

- Predsednik Putin potvrdio je da u oktobru dolazi u Srbiju, biće to veličanstven događaj. Zahvalan sam na toplom gostoprimstvu, veoma me raduje dalje unapređenje odnosa naše dve zemlje.

Kaže da su razgovarali i o našim ekonomskim odnosima i da su dve zemlje u prva tri meseca uprkos koroni imale uvećanje trgovinsike razmene od sedam odsto.

- To je gotovo neverovatno, razgovarali smo i šta još možemo od ekonomske saradnje da uradimo i uvećamo našu trgovinsku razmenu - kazao je Vučić.

Kaže da je bilo reč i o radu RŽD na srpskim prugama i dodaje da Rusi to rade veoma kvalitetno.

Predsednik Srbje je rekao da je sa Putinom pričao i o o vojnotehnoičkoj saradnji dve zemllje, kao i oko izgradnje gasovoda i kada će da poteče prvi gas kroz Srbiju.

Između Rusije i Srbije razvijaju se veoma pragmatični i istovremeno dobri politički odnosi, istakao je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na početku sastanka sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Putin je, na početku sastanka u Kremlju, izrazio posebno zadovoljstvo posetom Vučića, i zahvalio mu što će prisustvovati svečanoj paradi u Moskvi povodom 75. godina od završetka Drugog svetskog rata, kao i što će srpski vojnici sa svojim drugovima po oružju iz Rusije prodefilovati ulicama glavnog grada Rusije.

Istakao je da će Rusija nastaviti sa investicijama, te dodao da će se nastaviti i razvoj saradnje u svim drugim sferama uključujući bezbednosnoj, pre svega u odbrani protiv savremenih pretnji.

Kazao je da se saradnja nastavlja i u vojnoj oblasti, kulturi, obrazovanja i duhovnoj sferi.

Putin je rekao da su se dve zemlje uspešno borile protiv koronavirusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.