DRAMA PRED PONOĆ U CENTRALI DS: Lutovac upao u stranku i tražio od žena nešto NEČUVENO!
Među zaposlenima koji su u centrali je i Lutovčeva sekretarica, Foto: Beta/Emil Vaš

NENAJAVLJENO

DRAMA PRED PONOĆ U CENTRALI DS: Lutovac upao u stranku i tražio od žena nešto NEČUVENO!

Među zaposlenima koji su u centrali je i Lutovčeva sekretarica

Objavljeno:

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i sekretar Izvršnog odbora Darko Simić sinoć su došli u centralu stranke u centru Beograda i tražili od zaposlenih da napuste prostorije i daju mu šifre za računare, saznaje "Blic".

U centralu stranke ubrzo su stigli funkcioneri, među kojima i Branislav Lečić, Danilo Bačić, Slobodan Milosavljević...

Kako je Blicu rekao jedan od zaposlenih, njih dvojica su došli nenajavljeni, što inače ne rade. U centrali je u tom momentu bilo četvoro zaposlenih.

"Došli su, bili su grubi. Tražili su da napustimo prostorije i da im damo šifre od računara. Međutim, to nismo hteli da uradimo jer nikada niko od Sekretarijata stranke, nijedan predsednik do sada, niti je tako nešto tražio niti bi mu palo na pamet," kaže sagovornik Blica.

Lutovac je želeo da ima uvid u spiskove pred Glavni odbor koji je zakazan za 21.jun. Izvor "Blica" iz vrha DS objašnjava šta stoji iza poteza Lutovca.

"Nasilno i protivpravno smenjuju odbore, pokušavaju mimo svih pravila da na spisak do nedelje ubace svoje ljude. Pošto žene koje 20 i više godina rade u stranci nikada ne bi dozvolile krivotvorenje spiskova, jedini način je bio upravo da ih izbace iz centrale i sami to učine," kaže izvor "Blica".

Zaposleni su odbili da napuste prostorije i kažu šifre za stranačke računare.

foto: ds.org.rs

Među zaposlenima koji su u centrali je i Lutovčeva sekretarica.

Kako piše "Blic", ovakvom činu Lutovca prethodio je poziv članovima Glavnog odbora koji je sekretar stranke poslao za sednicu GO 21. juna.

Lutovac smatra da je poziv upućen i nekima kojima na sednici nije mesto. On je optužio sekretara stranke Gorana Jaića ,do skoro svog najbližeg saradnika, da je poziv poslao mimo njegovog znanja, iako je, kako je više sagovornika potvrdilo "Blicu", Jaić strogo poštovao Statut stranke.

Jaić je izjavio da je zatečen na šta su Lutovac i njegovi saradnici spremni i rekao da su pokušali da lažiraju spisak jer nemaju većinu.

"Apsolutno sam poštovao Statut kada sam poslao poIv za sednicu članovima GO. Inače, spisak članova je zaključen još 8. marta i sednica u nedelju samo treba da se nastavi, jer je prekinuta zbog korone," kaže Jaić.

Lutovac nije odgovarao na pozive "Blica".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.