VUČIĆ OBILAZI VEOMA BITNO GRADILIŠTE: Poželeo je uspeh kineskim radnicima na deonici Iverak-Lajkovac
Vučić u obilasku radova, Foto: Tanjug

povezivanje

VUČIĆ OBILAZI VEOMA BITNO GRADILIŠTE: Poželeo je uspeh kineskim radnicima na deonici Iverak-Lajkovac

Predsednik je bio uporan u nameri da od kineskih partnera dobije informaciju da će put biti završen do kraja 2022. godine, što su mu oni, na kraju i obećali.

Objavljeno:

Izgradnja puta Iverak - Lajkovac, kojim će se Valjevo povezati sa auotputem "Miloš Veliki", važna je za ceo Kolubarski okrug, istakao je predsednik Aleksandar Vučić tokom obilaska početka radova i interesovao se zašto je rok za završetak radova 36 meseci, a ne kraće.

Domaćini, kineski partneri iz kompanije "Čajna Šandong", upoznali su predsednika Srbije sa projektom i istakli da je reč o kompaniji koja je već 13 godina za redom na listi 500 najboljih kineskih kompanija.

Nakon što je čuo taj podatak, Vučić je rekao da ga zato čudi zašto je rok za završetak radova 36 meseci i zapitao ih da li to može malo brže.

Predsenik je bio uporan u nameri da od kineskih partnera dobije informaciju da će put biti završen do kraja 2022. godine, što su mu oni, na kraju i obećali.

Vučić je primetio da je ta kompanija odlično radila denice "Miloša Velikog" od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, dok su se srpske firme "mučile" sa 12,5 km od Uba do Lajkovca.

Predsednik je kazao da je bilo problema na deonici od Lajkovca do LJiga, ali da je kineska kompanija posle to velikom brzinom dovršila.

"Kako ste tu ozbiljno prisutupili, tako treba sad od početka ovde da radite", poručio je Vučić.

Predsednik je srpskim i kineskim radnicima, koji rade na izgradnji puta, a pozdravio ih je na kineskom jeziku, poželeo da rade dobro i vredno i da posao završe na vreme.

"Želim vam (kineskim radnicima) da se osećate kao u svojoj kući. Našim radnicima želim da dobro i vredno radite i da imate veće plate. I da se posao završi na vreme", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.