LAKO JE ČUČNUTI, TREBA USTATI! Vučić zastao da se slika, a onda je prišao pripadnik garde: "Mi smo zemljaci..."
Aleksandar Vučić u Takovu, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

poseta

LAKO JE ČUČNUTI, TREBA USTATI! Vučić zastao da se slika, a onda je prišao pripadnik garde: "Mi smo zemljaci..."

"Ovaj grm vreme će da osuši i kameni stub će da poruši, al' Srbija večito stajaće i Miloša ime spominjaće"

Objavljeno: 15:02h

U Spomen-kompleksu "Drugi srpski ustanak" u Takovu danas su uručene vojne zastave povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, a svečanosti je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić primio raport oficira naših najelitnijih jedinica, intonirana je državna himna "Bože pravde".

"Ovaj grm vreme će da osuši i kameni stub će da poruši, al' Srbija večito stajaće i Miloša ime spominjaće! Danas je svečani, veliki i važan dan za nas. Ovo su dve najelitnije jedinice naše armije. Jedinice koje su uvek bile na braniku otadžbine. Jedinice kojima su se ljudi u Srbiji uvek ponosili. Uvek ste bili uz svoj narod! Vi ste najhrabriji deo našeg naroda, vi ste najhrabriji deo nas. Danas sam predsednik koji je ponosan da može da vam vrati zastave ponosa, zastave časti." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanosti uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade u Spomen-kompleksu “Drugi srpski ustanak” u Takovu.

Zastava 72. brigade za specijalne operacije uručena je komandantu jedinice brigadnom generalu Miroslavu Talijanu koji je bio ratni zamenik komandanta Bataljona za protivterostristička dejstava "Sokolovi".

Po završetku zvaničnog dela i izjava, predsednik Vučić je rešio da se prošeta i liično porazgovara sa vojnicima. Čim je krenuo u šetnju, svi su užurbanu počeli da mu prilaze, ne bi li se slikali sa njim ili nakratko porazgovarali.

Jedna scena je bila posebno upečatljiva:

- Predsedniče dobro nam došli, mi smo zemljaci. Možemo li da se slikamo sa vama? Hajde gospodine predsedniče, priđite, rekao je nasmejan pripadnik garde.

Predsednik je potvrdno odgovorio, a onda su sačekali i ostale da im se pridruže. Prvi je na poziv predsednika prišao minstar Vulin, koji je odmah čučnuo, a onda je je jedan od prisutnih dobacio.

- Lako je čučnuti, treba ustati, rekao je pripadnik Vojske Srbije, na šta su svi prisutni gromoglasno nasmejali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.