BRNABIĆKA POZVALA BORISAVA I BILJANU SAVIĆ DA JOJ SE JAVE: Da li će im oteta beba koju su usvojili biti vraćena?
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je telefonom s Borisavom Savićem, Foto: Printscreen

reakcija

BRNABIĆKA POZVALA BORISAVA I BILJANU SAVIĆ DA JOJ SE JAVE: Da li će im oteta beba koju su usvojili biti vraćena?

Porodica je ostala bez devojčice za čije je usvojenje dobila polovinom maja rešenje Centra za socijalni rad jer je neko napravio propust tokom odlučivanja jer niko nije uočio da je majka starija od devojčice više od 45 godina

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je telefonom s Borisavom Savićem, ocem deteta koje su radnici Centra za socijalni rad iz Subotice oduzeli 8. juna, iako je imao pravosnažno rešenje o usvojenju.

Savić je za Kurir izjavio da se premijerka javila porodici i pitala o svemu što se desilo prethodnih dana.

Prema njegovim rečima, premijerka je pitala o čemu je konkretno reč u tom slučaju.

"Objasnio sam joj našu stranu priče. Pažljivo je saslušala, a onda rekla da će sačekati izveštaj zaštitnika građana Zorana Pašalića. Rekla nam je da za sve moguće kasnije informacije možemo da joj se obratimo ako nam budu trebale. Takođe, navela je da ona ne može lično da pomogne, jer nema ingerencije za to, ali sam imao utisak da je bila puna empatije. Razumela je problem", rekao je Savić.

Porodica je ostala bez devojčice za čije je usvojenje dobila polovinom maja rešenje Centra za socijalni rad jer je neko napravio propust tokom odlučivanja jer niko nije uočio da je majka starija od devojčice više od 45 godina.

Direktorka Centra za socijalni rad u Subotici je smenjena, a porodica je juče bila na sastanku u Ministarstvu za rad i kod zaštitnika građana Zorana Pašalića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.