SRBIJA NEĆE UĆI U EVROPSKU UNIJU AKO SE OVO NE REŠI: Predsednik Vučić doneo najnoviju odluku!
Foto: Printscreen

izjava

SRBIJA NEĆE UĆI U EVROPSKU UNIJU AKO SE OVO NE REŠI: Predsednik Vučić doneo najnoviju odluku!

U toku je emisija u okviru koje gostuje predsednik Srbije

Objavljeno:

U večerašnjem gostovanju na televiziji "Pink" Aleksandar Vučić i Milomir Marić izneli su svoj stav o Evropskoj Uniji.

- Došlo je do strahovitog rasta jedne svetske sile, i to će i po pitanju Kosova da donosi i teža pitanja za nas zato što je jasno da tu dolazi do sukoba dve velike svetske sile, mi smo na evropskom putu, i sve ćemo uraditi da se mir sačuva, ali u svakom slučaju, stvari su se drastično promenile i tek će da se menjaju zato nam je potrebna jaka ekonomija i da budemo ujedinjeni kao narod i da izvučemo pouke i da vidimo šta se to tačno desilo u prošlosti da bi sada doneli dobro rešenje - rekao je predsednik.

- Zato sam zahvalan EU na novcu, hvala im na podršci, oni nisu dužni da nam taj novac poklone, ali im svakako hvala na tome i ostajemo na svom evropskom putu - naglasio je predsednik. - Bez rešavanja čvora oko Kosova, Srbija neće ući u EU, i to je jasan uslov - dodao je predsednik.

Milomir Marić dodao je da je Srbija u prvom periodu put Srbije ka EU bio usporen zbog Haških optuženika, kada su svi oni bili uhapšeni, onda se javila tema oko Kosova.

- Samo slaba Srbija je odgovarala, ova Srbija koja se sada digla je jaki pregovarač oko pitanja Srbije ka EU - rekao je Marić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.