MILA ĐUKANOVIĆA ĆE DA BOLI GLAVA KAD PROČITA OVE DAČIĆEVE REČI: Ministar je bio baš OŠTAR!
Ivica Dačić, Foto: RTS

oglasio se dačić

MILA ĐUKANOVIĆA ĆE DA BOLI GLAVA KAD PROČITA OVE DAČIĆEVE REČI: Ministar je bio baš OŠTAR!

Niko, primećuje Dačić, ne pita Mila Djukanovića i Duška Markovića zašto nisu dali dozvolu Er Srbiji da sleti u Podgoricu i Tivat

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odluka o zabrani sletanja aviona kompanije Montenegro erlajnz nije politička odluka i mera reciprociteta, već je to, kako kaže, mera vazduhoplovne civilne vlasti koja se isključivo bavi pitanjima našeg avioprevoza, koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima.

"Juče ste mogli da vidite koliko i ovde u Beogradu ima nerazumevanja i lobiranja za interese crnogorske vlasti povodom odluke da Monenegro eraljanz ne dobije dozvolu za sletanje u Beogradu", naveo je Dačić odgovarajući na pitanja novinara.

Niko, primećuje Dačić, ne pita Mila Djukanovića i Duška Markovića zašto nisu dali dozvolu Er Srbiji da sleti u Podgoricu i Tivat.

"Kada bude dobila Er Srbija dozvolu, dobiće i Montenegro eraljanz", poručio je Dačić i dodao: "Pa šta smo mi, jesmo li mi budale, kakve mere reciprociteta? Još da njihovi mogu da lete, a naši ne mogu da lete, i onda kao to je strašna mera Srbije, pogodila je strašno CG. Nema tu sentimentalnosti, kada je reč o civilno-vazduhoplovnim vlastima, tu nema politike".

Upitao je one koji se, kako je rekao, zalažu da Montenegro erlajnz ne zalažu i za prava Er Srbije, a neki od njih su, ističe Dačić, i na vlasti.

"Er Srbija je tražila dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila, kad dobije Er Srbija dobiće i Montenegro erlajnz. Pa šta sad znači sve putnike treba da vozi Montenegro erlajnz... Je l tako? Slušajte, mi jesmo dobri, ali nismo baš glupi", rekao je Dačić.

Mera reciprociteta, objašnjava, bila bi kada bi Srbija zabranila ulazak u zemlju državljanima Crne Gore, a to, ističe, nije uradila i neće uraditi.

"Čuli ste i predsednika Vučića koji je rekao da to nećemo da uradimo", podsetio je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.