PROČITAO SAM TO PAŽLJIVO, ALI REĆI ĆU IM SVE U LICE: Vučić o pismu ambasadora o Kosovu
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopicic

pažljivo analizirao

PROČITAO SAM TO PAŽLJIVO, ALI REĆI ĆU IM SVE U LICE: Vučić o pismu ambasadora o Kosovu

Ministri su, inače, pozvali na hitno obnavljanje dijalog Beograda i Prištine radi postizanja pravno obavezujućeg sporazuma

Objavljeno: 13:37h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pažljivo analizirao zajedničko pismo nemačkog i francuskog ministra spoljnih poslova u vezi sa KiM i dodao da bi po tom pitanju imao šta da kaže, ali da će im to reći uživo.

Ministarisu, inače, pozvali na hitno obnavljanje dijalog Beograda i Prištine radi postizanja pravno obavezujućeg sporazuma.

Vučić je rekao da su pritisci na Srbe, posebno na Srbe u Metohiji, stalni i da nikada neće prestati zato što se, dodaje, iz albanskih medija može videti konstantna kampanja protiv povratka Srba, naročito u metohijska mesta.

'Nećemo da primamo Srbe jer su tu počinjeni veliki zločini nad Albancima i tu Srbi nemaju šta da traže', tako oni kažu. I koji god bi Srbin da se vrati, oni mu prvo prete, pa kamenuju kuću, pa je pale, pa uništavaju traktor, naveo je Vučić i dodao da takva pozicija za naše ljude nije laka.

Naveo je da na severu KiM situacija neuporedivo bolja, te da je u drugim velikim srpskim sredinama, od Gračanice do Sirinićke župe, nešto lakše pre svega zbog velikog broja Srba koji tu žive.

Onoliko koliko možemo pomažemo, regujemo, upozoravamo da to ne sme da bude politika, ali to je ono što u ovom trenutku možemo da uradimo, dodao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.