VOZ IZ KINE U KOME JE 300 TONA MEDICINSKE OPREME STIGAO JE U SRBIJU! Ana Brnabić objavila dobre vesti
Ana Brnabić, Foto: TV Kurir

laknulo nam je

VOZ IZ KINE U KOME JE 300 TONA MEDICINSKE OPREME STIGAO JE U SRBIJU! Ana Brnabić objavila dobre vesti

Prevoz i kompletnu robu u kojoj se nalazi 16 miliona nemedicinskih maski, 7,8 miliona medicinskih maski, 230.000 zaštitnih odela, 5.000 beskontaktnih toplomera, platila je Srbija

Objavljeno:

Voz iz Narodne Republike Kine sa medicinskom opremom stigao je danas u Srbiju, na železničku stanicu na Novom Beogradu. U vozu se nalazi 300 tona medicinske opreme, čime je dodatno osigurano da naša zemlja bude spremna, ukoliko bude drugog talasa virusa KOVID-19. Voz je simbolično krenuo 9. maja, na Dan pobede, iz Vuhana, grada iz koga je otpočela borba sa korona virusom i grada koji je korona virus i pobedio.

Prevoz i kompletnu robu u kojoj se nalazi 16 miliona nemedicinskih maski, 7,8 miliona medicinskih maski, 230.000 zaštitnih odela, 5.000 beskontaktnih toplomera, platila je Srbija. “U ovom trenutku ne znamo da li će biti novog talasa virusa KOVID-19, ali sigurno znamo da je Srbija u potpunosti obezbeđena medicinskom opremom, ukoliko do njega dođe. Na tome smo posvećeno radili i od prvog dana ništa nismo prepuštali slučaju. Voz sa zaštitnom opremom, koji je doputovao iz Kine novim putem svile, simbolizuje čelično prijateljstvo dva naroda i pokazuje značaj inicijative Pojas i put, čiji je Srbija aktivan učesnik. Želim da zahvalim našim partnerima iz Narodne Republike Kine, jer su svaki put održali reč. Sve što je predsednik Republike Aleksandar Vučić dogovorio sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom, sve što sam dogovorila sa premijerom Li Kećijangom, sve je uvek u potpunosti ispoštovano. Cenimo ovakav odnos partnerstva i poverenja. Važno je i danas istaći da Srbija podržava i da će podržavati politiku jedne Kine”, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da je China Railway danonoćno, zajedno sa svojim partnerima iz Srbije, tesno sarađivala i intenzivno koordinirala otvaranje “zelenog koridora” za transport, čime je još jednom pokazano naše čelično prijateljstvo. “China Railway Express predstavlja važan rezultat inicijative Pojas i put. Od januara do aprila ove godine, prevezeno je na toj liniji 8.000 tona materijala i opreme za borbu protiv epidemije. Na taj način je China Railway Express postao put solidarnosti i put života i zdravlja između Kine i Evrope. U narednom periodu, Kina i Srbija će pojačati saradnju u cilju ekonomskog oporavka dve zemlje. Povećaćemo i obim bilateralne trgovine. Uvereni smo da će China Railway Express dati važan doprinos i u tom smislu. Ove godine, na poziv Kine, Srbija će učestvovati na trećem Međunarodnom Ekspo uvoza u Šangaju, time će se više visokokvalitetnih srpskih proizvoda naći na kineskom tržištu. Nadam se da će u budućnosti taj voz ka Kini ići pun srpskih proizvoda”, izjavila je ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo Svečani doček, koji je bio planiran za danas i kojem je trebalo da prisustvuju predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, otkazan je zbog loših vremenskih prilika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.