SPREMNI SMO DA POMOGNEMO AKO BUDE TREBALO! Vučić razgovarao s predsednikom Jermenije Armenom Sarkisjanom
Aleksandar Vučić, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

lep gest

SPREMNI SMO DA POMOGNEMO AKO BUDE TREBALO! Vučić razgovarao s predsednikom Jermenije Armenom Sarkisjanom

Vučić je izrazio nadu da će i Jermenija da otvori svoju Ambasadu u Beogradu...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Jermenije Armen Sarkisjan saglasili su se danas da su dve zemlje uspešno odgovorile na izazov korona virusa i ocenili da će suzbijanje epidemije omogućiti da Srbija i Jermenija nastave da razvijaju raznovrsnu saradnju.

Vučić je, u telefonskom razgovoru sa Sarkisjanom, rekao da je Srbija, ako je potrebno, spremna da uputi medicinsku pomoć Jermeniji, piše u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Oni su konstatovali da će suzbijanje epidemije omogućiti da Srbija i Jermenija nastave da razvijaju raznovrsnu saradnju, što je dogovarano prilikom prošlogodišnje posete jermenskog predsednika Beogradu.

Vučić i Sarkisjan su zaključili da je za ostvarivanje zajedničkih planova veoma značajno to što Srbija odskora ima Ambasadu u Jerevanu.

Vučić je izrazio nadu da će i Jermenija da otvori svoju Ambasadu u Beogradu.

Vučić i Sarkisjan izrazili su zadovoljstvo ukidanjem viza za putovanja državljana Jermenije u Srbiju i državljana Srbije u Jermeniju, jer će bezvizni režim omogućiti i češće kontakte poslovnih ljudi i njihovo upoznavanje sa mogućnostima za investiranje i trgovinsku razmenu, kao i razvoj saradnje u oblasti turizma.

Dvojica državnika su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti informacionih tehnologija i poljoprivrede, koji bi omogućili i zajednički izlazak na treća tržišta.

Vučić je ponovio zahvalnost za principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama.

Sarkisjan je pozvao predsednika Vučića da, kad okolnosti to omoguće, dođe u uzvratnu posetu Jermeniji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.