Pogledajte brutalni sukob Albanaca i policije u Prištini zbog hapšenja Kurtija! (FOTO) (VIDEO)

Potpuni haos!

Pogledajte brutalni sukob Albanaca i policije u Prištini zbog hapšenja Kurtija! (FOTO) (VIDEO)

Aktivisti "Samoopredeljenja" bacali kamenje na policiju, koja je upotrebila suzavac da bi ih rasterala. U sukobima povređeno je nekoliko policajaca i aktivista, i zapaljeno nekoliko vozila
Objavljeno:

Bivši lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je označen odgovornim za bacanje suzavca za vreme sednice Skupštine, njegovi poslanici su napadali predsednika kosovske Vlade, a on je uhapšen posle čega su simpatizeri radikalnog pokreta izazvali nerede u Prištini. Odmah po hapšenju Kurtija, Pokret "Samoopredeljenje" je pozvao svoje aktiviste da se okupe kod policijske stanice i protestuju zbog hapšenja.

Beta/Ap
Oni su bacali kamenje na policiju, koja je upotrebila suzavac da bi ih rasterala. U tim sukobima povređeno je nekoliko policajaca i aktivista, i zapaljeno nekoliko vozila, prenosi "Gazeta ekspres". Sukobi su se u manjoj meri proširili i na druge delove Prištine, gde je kamenje bacano na kancelarije Demokratske partije Kosova.
Beta/Ap
Poslanici Pokreta "Samoopredeljenje" i Alijanse za budućnost Kosova su 8. oktobra blokirali rad kosovske skupštine, nezadovoljni sporazumima koji su u Briselu potpisani sa Beogradom.
Beta/Ap
U izjavi za "Klan Kosova", ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni je rekao da se upotreba pirotehnike sankcioniše zakonom.
Beta/Ap
Nakon nekoliko sati Kurti je pušten na slobodu iz policijske stanice u Prištini, javili su prištinski mediji.
Beta/Ap
Njegovom oslobađanju prethodili su sukobi pristalica "Samoopredeljenja" sa policijom u kojima je bilo povređenih.

B92

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.