PLAN JE DA U CRNOJ GORI VIŠE NEMA SPC I SRPSKOG NARODA, ATEISTA HOĆE DA NAS UNIŠTI! Irinej nakon susreta sa Vučićem
Patrijarh Irinej, Foto: Printscreen Pink

jako važno

PLAN JE DA U CRNOJ GORI VIŠE NEMA SPC I SRPSKOG NARODA, ATEISTA HOĆE DA NAS UNIŠTI! Irinej nakon susreta sa Vučićem

- Mi smo razgovarali o odnosima države i SPC, imamo dobar dijalog o svim važnim ključnim temama za naš narod, rekao je Vučić

Objavljeno: 09:30h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim patrijarhom Irinejem.

- Mi smo razgovarali o odnosima države i SPC, imamo dobar dijalog o svim važnim ključnim temama za naš narod, rekao je Vučić.

- Razgovarali smo o situaciji u Crnoj Gori. Mi smo kao država Srbija razumeli stav SPC i njegove svetosti. Moramo da budemo obazriviji, da ne radimo ono što su nama radili, neki njihovi ministri tvrde da se Srbija meša u njihove unutrašnje stvari,a oni su se umešali u teritorijalni integritet Srbije i priznali Kosovo, i komentarišu i danas odnose Srba i Albanaca. Za nas je posebno interesantna činjenica da se politika meša u crkveno uređenje i suštinski duhovne stvari, dodao je predsednik Srbije.

- Srbima u Crnoj Gori nikad teže! Gore nego u Otomanskom carsrtvu! U vreme komunizma imali više respekta prema srpskoj crkvi, cilj je da se protera srpski narod! Jasno je da je plan da u Crnoj Gori više nema SPC i srpskog naroda, naglasio je Irinej i dodao:

- Da li predsednik Đukanović ima u vidu svoj narod i stanje koje je on stvorio u Crnoj Gori? Plan je da tamo više nema SPC. Apelujem i sa bolom u duši apelujem na Đukanovića da vidi šta radi, ne čini dobro ni svojoj porodici ni narodu. Jedan čovek koji je ateista hoće da slomi crkvu. Stanje je vrlo teško, molim predsednika Vučića da zaštiti srpski narod u Crnoj Gori.

Đukanović da ne stvara probleme, moja molitva je da tamo zavlada mir!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.