NENAD POPOVIĆ: Ustaštvo se povampirilo, Srbi su na udaru
ilustracija, Foto: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

jezivo

NENAD POPOVIĆ: Ustaštvo se povampirilo, Srbi su na udaru

On je kazao da je Hrvatska, danas najmlađa članica EU, jedini saveznik Hitlerove Nemačke

Objavljeno:

Ministar u vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović osudio je blajburšku misu u Sarajevu te naveo da njeno održavanje, uz prenos na Hrvatskoj radio televiziji i podršku šefa diplomatije Hrvatske Gordana Grlića Radmana, pokazuje da je ustaštvo potpuno legalizovano u državnim institucijama Hrvatske.

"Agresivno povampirenje ustaštva u godini kada ceo svet slavi jubilej 75 godina od Velike pobede u Drugom svetskom ratu nije slučajno. Podrška ministra spoljnih poslova Hrvatske blajburškim kvislinzima, emitovanje spota ustaške ikone Marka Perkovića Tompsona na državnoj televiziji Crne Gore, štampanje poštanske markice sa mapom NDH u Severnoj Makedoniji, kao i pohvala čistoće i pravilne upotrebe hrvatskog jezika u periodu NDH na času prikazanom na Radio televiziji Vojvodine, pokazuje da sve ustaše ipak nisu poražene u Drugom svetskom ratu", ocenio je Popović u pisanoj izjavi.

On je kazao da je Hrvatska, danas najmlađa članica EU, jedini saveznik Hitlerove Nemačke koja nikada nije denacifikovana i kažnjena za zverstva počinjena tokom Drugog svetskog rata.

"Upravo u tome leži razlog zašto se današnje ustaše osećaju ohrabrene da slobodno promovišu svoje stavove i legitimizuju genocidnu ideologiju koja je dovela do stradanja milion Srba i Jevreja u NDH u Drugom svetskom ratu", ocenio je Popović.

Poručio je da Srbija više nikada neće bespomoćno posmatrati događaje koji prete da ugroze bezbednost srpskog naroda u okruženju, već će, kako je naveo, biti spremna da, uz pomoć svojih osvedočenih saveznika, stane u zaštitu svog naroda i obezbedi njegov miran opstanak na prostorima gde se vekovima govori srpskim jezikom i moli u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

"Nikome nećemo dozvoliti da silom zatire srpski identitet i otima srpske svetinje", zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.