GRADONAČELNIK VUČEVIĆ: Započinjemo sistemsko rešavanje hroničnog problema nedostatka parking prostora u Novom Sadu
Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

UREĐEN PARKING U RADNIČKOJ ULICI

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ: Započinjemo sistemsko rešavanje hroničnog problema nedostatka parking prostora u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni parking u Radničkoj ulici

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni parking u Radničkoj ulici kod kućnog broja 18, gde je više od 12 godina postojalo privremeno parkiralište uređeno do nivoa tucaničkog zastora. Izgradnjom parkinga dobijeno je 94 parking mesta od čega su četiri mesta namenjena vozilima osoba sa invaliditetom.

Pored toga izgrađen je i parking prostor za bicikle kapaciteta 20 bicikala. Osim parkinga izgrađeno je i 770 m2 trotoara čime se omogućio lakši pristup okolinim objektima (vrtić „Vilenjak“).

foto: Grad Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

- Zahvaljujući investiciji JKP ''Parking servis'' koju je Grad podržao kroz kapitalnu subvenciju, dobili smo potpuno uređeno parkiralište, a ideja je da kapacitet za bicikle bude još povećan. Sve je rađeno da bude trajno i radi se na ozelenjavanju lokacije. Ostaje nam parcela uz Radničku ulicu, gde će biti uređeno zelenilo, a ona je namenjena za proširenje kapaciteta postojećeg vrtića. Uređuje se i parkiralište na Štrandu, takođe ''Gradsko zelenilo'' priprema kupalište za sezonu.

Nastavljamo aktivnosti na uređenju drugih parkinga u gradu, a čekamo ocenu ponude koju smo dobili za izgradnju novih garaža, za tri podzemne i jednu nadzemnu. Verujem da ćemo do kraja maja ići sa predlogom ponude konzorcijuma austrijsko-srpske kompanije na Skupštinu, kako bismo doneli odluku da li da je prihvatimo. Na taj način započinjemo sistemsko rešavanje hroničnog problema nedostatka parking prostora u Novom Sadu, a uzećemo u obzir i činjenicu da sve više građana koristi bicikl – naglasio je gradonačelnik Vučević.

foto: Grad Novi Sad

Prema rečima direktora JKP ''Parking servis'' Stevana Lugonje ivesticija je vredna 35 miliona dinara i bez podrške Grada ne bi mogla biti realizovana. Parking prostor u Radničkoj ulici je izgrađen od betonskih elemenata raster, beton – trava, kolovoz je izgrađen od asfalt betona, a trotoar od betonskih ploča. Na parkiralištu je izgrađena atmosferska kanalizacija radi odvodnje atmosferskih voda. Ceo prostor je pokriven i javnom rasvetom (ugrađeno je 10 stubova led rasvete).

foto: Grad Novi Sad

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.