RUSKA POMOĆ JE PODIGLA MORAL GRAĐANIMA SRBIJE, URADILI SU NEŠTO KONKRETNO! Đurić otvoreno o odnosima
Marko Đurić, Foto: Beta / Miloš Miškov

ceni to

RUSKA POMOĆ JE PODIGLA MORAL GRAĐANIMA SRBIJE, URADILI SU NEŠTO KONKRETNO! Đurić otvoreno o odnosima

Đurić kaže i da će se pomoć Rusije pamtiti i ceniti dugo u Srbiji zato što je prijatelj koji priskoči u nevolji pravi prijatelj

Objavljeno:

Pomoć ruskih vojnih stručnjaka tokom epidemije korona virusa imala je veliki moralni značaj za srpski narod, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u intervjuu za rusku agenciju TAS S.

On je rekao da u vreme izazova države i narodi treba jedni drugima da konkretnim postupcima solidarnosti pokažu da nisu sami u nevolji, što naročito važi za zemlje sa tradicionalno prijateljskim i bratskim odnosima.

"Siguran sam da je prisustvo ruskih vojnih stručnjaka, pored doprinosa vojnoj saradnji između naše dve zemlje, imalo prvo i najvažnije moralni uticaj na spremnost građana Srbije da izdrže teške nedelje i mesece borbe protiv nevidljivog i uglavnom nepoznatog neprijatelja", rekao je Djurić.

Đurić kaže i da će se pomoć Rusije pamtiti i ceniti dugo u Srbiji zato što je prijatelj koji priskoči u nevolji pravi prijatelj.

On je primetio da je solidarnost među zemljama i narodima od ogromnog značaja u pandemiji korona virusa, a od ključnog značaja je da svi pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, makar ona bila i simbolična.

"Verujem da to treba da postane princip međunarodnih odnosa u periodu posle korona virusa", zaključio je Marko Djurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.