SRBIJA JE SPREMNA! Zorana Mihajlović je upravo saopštila nešto jako važno!
Zorana Mihajlović, Foto: Beta/Miloš Miškov

oglasila se

SRBIJA JE SPREMNA! Zorana Mihajlović je upravo saopštila nešto jako važno!

"U ovom trenutku nigde u Evropi nema redovnih linija, niti jasno definisanih procedura", rekla je ona za TV Hepi, saopštilo je ministarstvo

Objavljeno: 09:48h

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ponovila je danas da su "Er Srbija" i Aerodrom "Nikola Tesla" spremni da pokrenu letove, ali da će to zavisiti od dogovora sa evropskim državama i njihovim vazduhoplovnim vlastima.

"U ovom trenutku nigde u Evropi nema redovnih linija, niti jasno definisanih procedura", rekla je ona za TV Hepi, saopštilo je ministarstvo.

Ona je dodala da za vreme epidemije virusa korona aerodrom u Beogradu nijednog trenutka nije bio zatvoren, već da je dovožena medicinska oprema, a humanitarnim letovima više od 15.000 gradjana Srbije vraćeno je u zemlju, dok je oko 13.000 stranaca odletelo u svoje države.

Dodala je da je avio-saobraćaj nešto sasvim drugačije u odnosu na drumski, te da očekuje da lekari daju preporuke kako bi se pre svega uvažilo pitanje bezbednosti putnika u avionu.

"Ni Evropa još nema sve procedure, da li će biti potreban PCR test ili samoizolacija još nije tačno definisano kada je u pitanju redovan avio-saobraćaj. Mi ćemo od 18. maja početi sa letovima iz četiri grada – Londona, Beča, Frankfurta i Ciriha, jer postoji još naših gradjana koji žele da se vrate u Srbiju", kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da "svi treba da budu ponosni na 'Er Srbiju', bez koje ništa ne bi moglo da se realizuje u vreme vanrednog stanja".

"Država je sada na potezu da pomogne važnim preduzećima, kao što je naša nacionalna avio-kompanija", kazala je ministarka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.