DVERI SU HORDA VUCIBATINA I FAŠISTI! Maja Gojković ima poruku za Boška Obradovića
Maja Gojković, Foto: Espreso.co.rs

Reakcija

DVERI SU HORDA VUCIBATINA I FAŠISTI! Maja Gojković ima poruku za Boška Obradovića

Istakla je da će se odlučno suprotstaviti ovakvim pokušajima Obradovića i SzS, kao i pokušaju da se blokira rad Skupštine

Objavljeno: 11:09h

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila današnje ponašanje narodnog poslanika Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred Skupštine Srbije, ocenivši da su današnjim ponašanjem pokazali da je njihova ideologija fašizam.

Gojković je medijima u Skupštini Srbije pokazala sako i masku narodnog poslanika Marjana Rističevića kao dokaz, kako je kazala, šta su u stanju da urade Obradović, njegove pristalice, pristalice SzS, kada je u pitanju poslanik koji ne deli njihova fašistička opredeljenja.

Ona je više puta ponovila da su Dveri "horda vucibatina" i "fašisti" i rekla da u parlamentu neće dozvoliti "orgijanje fašista" koji napadaju legitimno izabrane predstavnike naroda.

"Rističević je brutalno napadnut od fašističke falange, gazili su ga, tukli i kako mi je reklo obezbeđenje ne bi uspeo da se izvuče da njih nije bilo i pitanje je da li bi preživeo", kazala je Gojković.

Upitala je da li do te mere sako može da bude pocepan ukoliko neko samo uputi verbalnu uvredu i istakla da sako u tom stanju može da bude samo ako vas fašisti brutalno ispred Skupštine napadnu, gaze, vuku.

Obavestila je da Rističević ima određene povrede i da se nalazi u ambulanti.

"Smoći će snage da govori o ovome na današnjem zasedanju. Na maski se nalaze i tragovi krvi od povreda koje je zadobio od Obradovića i fašista koji još uvek stoje ispred Skupštine", kazala je predsednica parlamenta.

Pozvala je državne organe Srbije da reaguju na to ponašanje - tužilaštvo, policiju, sudove da daju konačni odgovor o tom, kako kaže, brutalnom napadu, kao i šta taj napad na poslanika i parlament zaista znači.

"Znamo kroz istoriju kada smo gledali ovakve prizore. To je bila najava za Hitlerov dolazak na vlast, a Hitler je ušao u ponašanje ovih ljudi koji su na stepenicama. Njih niko nije dirao, ostavljeni su da divljaju i ruše legalne i legitimne institucije države. Neka čitava javnost da ocenu današnjeg ponašanja", kazala je Gojković.

Istakla je da će se odlučno suprotstaviti ovakvim pokušajima Obradovića i SzS, kao i pokušaju da se blokira rad Skupštine.

Pozvala je i EU da se opredeli i da ocenu i kažu šta misle o fašističkom ponašanju pojedinih poslanika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.