POTVRĐENO: Sergej Trifunović izlazi na izbore
Odluka je doneta većinom, Foto: Filip Plavčić

NIŠTA OD BOJKOTA

POTVRĐENO: Sergej Trifunović izlazi na izbore

Odluka je doneta većinom

Objavljeno:

Na današnjoj sednici Predsedništva Pokreta slobodnih građana doneta je konačna odluka da izađu na parlamentarne izbore koji će u Srbiji biti održani 21. juna, saznaje Nova.rs.

Odluka je doneta većinom i još uvek se ne zna da li će PSG na izbore izaći sam ili u koaliciji sa nekim jer je bilo pregovora sa nekoliko različitih partija i pokreta da na birališta izađu zajedno.

“Dobrodošao je svako ko želi da nam se pridruži. Pregovaramo, dogovaramo i sa Zoranom Živkovićem iz Nove stranke, Lokalnim Frontom i još nekima”, kaže naš sagovornik.

Petar Miletić za naš portal nije hteo ni da potvrdi, ali ni da demantuje naša saznanja.

“Odluku ćemo saopštiti sutra na konferenciji za novinare”, kratko je naveo Miletić.

Glasanjem Predsedništva potvrđena je odluka sa sastanka, održanog pre dva dana, kom su prisustvovali predsednik PSG Sergej Trifunović i poverenici svih opštinskih odbora.

PSG očekuje i podršku gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića koji je ranije obavestio javnost da će ponovo ući u trku za prvog čoveka jedinog grada u kom Srpska napredna stranka nije na vlasti.

Takođe, navode naši izvori, podršku PSG trebalo bi da pruži i Saša Paunović predsednik Opštine Paraćin koji je napustio Demokratsku stranku nakon što je doneo odluku da izađe na izbore.

Sve je izvesnije da će na izbore izaći i Ne davimo Beograd, ali konačna odluka o tome još nije doneta, saznaje Nova.rs.

U 18 časova trebalo bi da bude održan i sastanak preostale zvanične “bojkot opozicije” i za sada je neizvesno da li će im se pridružiti i PSG posle kršenja Sporazuma sa narodom na koji se sve vreme poziva opozicija koja tvrdi da u Srbiji nema uslova za prave uslove.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.