RIJALITI SE PREBACUJE U SKUPŠTINU: Da li će ovo promeniti sve? Novi zakon pred poslanicima!
ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

novi zakon na pomolu

RIJALITI SE PREBACUJE U SKUPŠTINU: Da li će ovo promeniti sve? Novi zakon pred poslanicima!

Zakon o ograničavanju rijaliti programa predložilo 42.852 građana

Objavljeno:

Reč o zakonu koji je prošao sve procedure i zvanično je uvršten u predloge zakona, te smatra da su do usvajanja ostala još dva koraka - mišljenje Vlade i izglasavanje u Narodnoj skupštini

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti smatra da su otklonjene sve prepreke da Narodna skupština, pre održavanja izbora, usvoji Zakon o ograničavanju rijaliti programa, koji je, kako navodi, predložilo 42.852 građana. Udruženje u saopštenju podseća da je odmah nakon dostavljanja peticije 62. 000 građana za zabranu rijaliti programa u vanrednom stanju, Odbor za kulturu Narodne skupštine dostavio Vladi na mišljenje ovaj zakonski predlog.

Kaže da je reč o zakonu koji je prošao sve procedure i zvanično je uvršten u predloge zakona, te smatra da su do usvajanja ostala još dva koraka - mišljenje Vlade, koje obično izrađuje nadležno Ministarstvo kulture i izglasavanje u Narodnoj skupštini. Udruženje takođe tvrdi da je prošle godine nakon predaje inicijative dobilo uveravanja na sastanku sa stručnom službom ministarstva da je zakonsko rešenje potrebno usvojiti, kao i da će imati podršku Ministarstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.