Srbija uputila protestno pismo Briselu zbog izložbe o Stepincu: Odgovoran je za masovne zločine našeg naroda!
Foto: Printscreen

Skandalozno

Srbija uputila protestno pismo Briselu zbog izložbe o Stepincu: Odgovoran je za masovne zločine našeg naroda!

Zbog izložbe i konferencije "Hrvatski svetac kardinal Stepinac" u Evropskom parlamentu Ministarstvo spoljnih poslova uputilo oštar protest Briselu
Objavljeno: 15:26h

Šefu srpske Misije pri EU, ambasadoru Dušku Lopandiću, data je instrukcija da uputi protestna pisma zbog sporne izložbe u Evropskom parlamentu. Toma neće videti Zagreb! Zbog pape i Stepinca! U pismima, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ukazuje na neprihvatljivost organizovanja izložbe kojom se veliča lik i delo kardinala Stepinca, koji se tu predstavlja kao "istinski biser katoličke crkve i hrvatskog naroda", a koga srpski narod i Srpska pravoslavna crkva smatraju odgovornim za masovne zločine protiv srpskog i drugog nehrvatskog življa tokom Drugog svetskog rata na području takozvane Nezavisne države Hrvatske.

foto: Profimedia
Ambasador Lopandić uputio je pisma predsedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu, kao i predsedavajućem Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta Elmaru Broku, predsedniku grupacije Evropske narodne partije (EPP) Manfredu Veberu, a o navedenom će obavesti izvestioca za Republiku Srbiju Dejvida Mekalistera i izvestioce iz senke i druge poslanike EP, dodaje se u saopštenju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.