NAJVEĆI BLAM U KARIJERI GORANA DAVIDOVIĆA FIRERA: Čestitao rođendan klubu koji su OSNOVALI KOMUNISTI! (PRINTSKRIN)
Kako je klub osnovan 24. aprila 1923. godine, ova se godina uzima kao godina nastanka sport kluba Radničkog iz Niša, Foto: Youtube printscreen/HelmCast

šta reče?

NAJVEĆI BLAM U KARIJERI GORANA DAVIDOVIĆA FIRERA: Čestitao rođendan klubu koji su OSNOVALI KOMUNISTI! (PRINTSKRIN)

Najpre je uputio čestitku fudbalskom klubu Radnički iz Niša, da bi ubrzo, kad je shvatio šta je zapravo napisao, brže-bolje ovaj post izbrisao

Objavljeno: 15:14h

Goran Davidović Firer danas je baš aktivan na društvenim mrežama, a, po svemu sudeći, i sa lupetanjem na istima.

Najpre je uputio čestitku fudbalskom klubu Radnički iz Niša, da bi ubrzo, kad je shvatio šta je zapravo napisao, brže-bolje ovaj post izbrisao.

foto: Printscreen

Da se podsetimo:

Prvo radničko sportsko društvo u Nišu formirano je na inicijativu Miloša Markovića, tada člana KPJ. Klub se još 1921. godine počeo nazivati „Proleter“ i to je preteča kasnije nastalog „Radničkog“. U to vreme Niš nije imao svoj podsavez, već su niški timovi pripadali Beogradskom loptačkom podsavezu. Kad su pravila bila gotova i skupština održana klub je trebalo da bude osnovan. Grupa članova „Proleter“ otputovala je u Beograd da završi ovaj posao. U grupi se nalazio i jedan od poznatih igrača „Radničkog“ Mile Stamenković.

Vlast je optužila nišku ekipu „Proleter“ da je „prokomunistička“ i da kao takva ne može da razvija svoju sportsku aktivnost. Te optužbe stigle su i u Beogradski loptački podsavez pa se grupa iz ekipe niškog „Proletera“ vratila neobavljenog posla sa sledećim obrazloženjem: Beogradski podsavez ne želi i neće da verificira tim „Proleter“ pod ovim imenom, pozivajući se na Zakon o zaštiti države i druga akta kojima je ovaj naziv bio zabranjen.

Miloš Marković nije posustao. Po sećanju savremenika on je bio dosta gnevan na ovaj postupak podsaveza, ali se brzo dao na posao da je sva pravila kluba izmenio na taj način što je naziv „Proleter“ svuda zamenio sa „Radnički“. Tako je formirana fudbalska ekipa koja sa malim prekidima razvija svoju bogatu sportsku tradiciju skoro pola veka, sa manjim ili većim prekidima.

Kako je klub osnovan 24. aprila 1923. godine, ova se godina uzima kao godina nastanka sport kluba Radničkog iz Niša.

Goran Davidović je pokušao da ukloni ovaj post, i uspeo je, ali ne pre nego što su ga brzi prsti njegovih drugova iz Espresa uhvatili na delu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.