VUČIĆ SE NADA DA ĆE VEĆ KRAJEM APRILA BITI UKINUTO VANREDNO STANJE: Ovo su faktori od kojih to zavisi!
Foto: Printskrin / TV Prva

u narednih mesec dana

VUČIĆ SE NADA DA ĆE VEĆ KRAJEM APRILA BITI UKINUTO VANREDNO STANJE: Ovo su faktori od kojih to zavisi!

Konačnu odluku imaće struka, i na osnovu njene preporuke će biti doneta

Objavljeno:

Aleksandar Vučić je poručio da se nada da bi već krajem aprila moglo biti ukinuto vanredno stanje.

Kako je saopštio na televiziji "Prva" predsednik Srbije je istakao da će pre svega konačnu reč o tome imati struka i lekari, te da će na osnovu njihovih preporuka biti doneta odluka.

- Ja sam pitao Kona i doktorku Kisić i druge stručnjake oko samog ukidanja vanrednog stanja, moramo da počnemo da brinemo o ekonomiji i građanima. Oni su mu rekli za te dve nedelje, o broju ljudi na respiratorima. Po prvi put sam optimista, mislim da ćemo stvari moći da držimo pod kontrolom, ako budemo disciplinovani i odgovorni. Najteže će biti sa otvaranjem škola, pitanje je kako i kada će ta odluka moći da se donese. Ali nadam se da ćemo u nekom kratkom periodu moći da krenemo u otvaranje naših fabrika, ugostiteljskih objekata...

Vučić je rekao od kojih faktora znači kada bi moglo biti ukinuto vanredno stanje, kao i da ako to ne bude krajem aprila, onda će to biti u maju.

- Ja sam rekao da se nadam da ćemo krajem aprila biti ukinuto vanredno stanje. Ali ako ne bude tada, onda će biti u maju svakako. Imamo u maju praznike i tada ćemo morati da budemo odgovorni, bez velikih okupljanja. Bez obzira kada ukinemo vanredno stanje to ne znači da je opasnost prošla.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.