ODGOVORIĆU VAM ZAŠTO SAM JUČE ODMAH NAPUSTIO KONFERENCIJU! Kon otriva šta se desilo sa kriznim štabom
Krizni štab, Foto: Printscreen/Youtube

obrazloženje

ODGOVORIĆU VAM ZAŠTO SAM JUČE ODMAH NAPUSTIO KONFERENCIJU! Kon otriva šta se desilo sa kriznim štabom

On je dao detaljno objašnjenje

Objavljeno:

U Palati Srbija održala se konferenicja za medije na kojoj su saopšteni najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom, kao i najnovije mere Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19.

Do 15 časova, 01. aprila 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 4371 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Potvrđeno je da je još 5 osoba preminulo od koronavirusa.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 810 osoba od kojih je 160 pozitivno i 650 negativno na novi korona virus.

Struka je danas odgovarala na pitanja novinara. Na pitanje zbog čega su lekari juče napustili konferenciju, Kon je izjavio da je reč o znaku solidarnosti sa doktorom Stevanovićem.

"Juče smo se solidarisali sa doktorom Stevanovićem, emisija u kojoj sam gostovao je bila ranije planirala. Težina jučerašnjeg dana u kome je sedmoro izgubilo život je bila velika, poslali smo apel koji smo morali da pošaljemo. Što se tiče zaraženih medicinskih radnika, u Narodnom frontu je zaraženo sedam medicinskih radnika, a blizu 30 je imalo neke simptome i svi su izdvojeni i testirani, rezultati još nisu stigli. Problema imamo, daleko od toga da nemamo", rekao je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.