ĐURIĆ SE OGLASIO POVODOM UKIDANJA TAKSI SRBIJI: Kurti nije ukinuo takse, ne nasedajte na lažne vesti!
Kurti nije ukinuo takse, Foto: pRINTSCREEN/TVPINK

SAOPŠTENJE

ĐURIĆ SE OGLASIO POVODOM UKIDANJA TAKSI SRBIJI: Kurti nije ukinuo takse, ne nasedajte na lažne vesti!

Ovim se, istakao je on, situacija ne deeskalira i ne vraća na stanje pre uvođenja anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurićo izjavio je večeras da tehnički premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti nije ukinuo takse na robu iz centralne Srbije i ne treba nasedati na lažne vesti.

- Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini najavio je, da budemo sasvim precizni, samo oročenu suspenziju taksi i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mere za naše građane i privredu, koje naziva reciprocitetom - naglasio je Ðurić u saopštenju.

Ovim se, istakao je on, situacija ne deeskalira i ne vraća na stanje pre uvođenja anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije, već se na perfidan način uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe.

Ðurić je naveo da Priština nastavlja da se poigrava ovim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu i Metohiji i naglašava da je ova odluka predstava namenjena delu međunarodne zajednice.

- Smatram, međutim, da nikako nije vreme za mere poput onih koje je večeras usvojila Priština, već je ovo vreme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredeljenje, veru i naciju - zaključio je Ðurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.