POČELA VELIKA AKCIJA TAJNI KLIJENT: Inspektori su već dobili NALOGE, proveravaće SVE ŽIVO!
Ministar u akciji, Foto: Vlada Srbije

KONKRETNO

POČELA VELIKA AKCIJA TAJNI KLIJENT: Inspektori su već dobili NALOGE, proveravaće SVE ŽIVO!

Ministar je istakao da u uslovima vanrednog stanja i ograničenja kretanja, telefonska komunikacija mnogima predstavlja jedini način da dođu do informacija kako bi ostvarili prava koja im po zakonu pripadaju

Objavljeno: 13:03h

Pojačani inspekcijski nadzori u svim centrima za socijalni rad i odeljenjima za dečiju zaštitu pri opštinskim i gradskim upravama, vršiće se od danas pojačanim intenzitetom, po nalogu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, a tokom vanrednog stanja u Republici Srbiji.

Pored inspekcijskog nadzora u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, pokrenuta je i akcija “tajni klijent”, koja za cilj ima proveru dostupnosti informacija građanima telefonskim putem, kao i ljubaznost zaposlenih.

Naime, inspektori socijalne zaštite koji su dobili rešenje za rad od kuće, potpuno anonimno i po slučajnom izboru, u toku radnog vremena svakog radnog dana, pozivaće ustanove odnosno službe, kako bi proverili da li se zaposleni javljaju na dežurne telefone, da li građanima daju potpune i tačne informacije. Takođe ovom akcijom će se proveravati i njihova ljubaznost.

- Na osnovu zakona koji nam to omogućavaju, odlučili smo da u vreme vanrednog stanja vršimo pojačanu kontrolu sprovođenja poverenih poslova. Dužnost i obaveza Ministarstva je da vodi računa o dostupnosti informacija, o pravima i uslugama naših građana - rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da u uslovima vanrednog stanja i ograničenja kretanja, telefonska komunikacija mnogima predstavlja jedini način da dođu do informacija kako bi ostvarili prava koja im po zakonu pripadaju.

- O rezultatima ove akcije Ministarstvo će periodično informisati Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kao i Ministarstvo nadležno za kontrolu i rad opštinskih organa i Zaštitnika građana, u cilju preduzimanja mera iz njihove nadležnosti - objasnio je Đorđević.

Po ovom principu kontrolu svojih filijala će raditi Nacionalna služba za zapošljavanje i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.