BRAVO MARINIKA I VI OSTALI KOJI OTKRIVATE, DELITE I LAJKUJETE ZAVERE! Ana Brnabić oštro napala Mariniku Tepić
Marinika Tepić i Ana Brnabić, Foto: Beta Jovo Mamula, Slobodan Miljević

odbrusila joj

BRAVO MARINIKA I VI OSTALI KOJI OTKRIVATE, DELITE I LAJKUJETE ZAVERE! Ana Brnabić oštro napala Mariniku Tepić

Povodom celog slučaja, oglasila se i Darija Kisić!

Objavljeno:

Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", izjavila je na RTS da je prva infekcija koronavirusom u Srbiji izolovana još 1. marta.

- Bio je u pitanju importovani slučaj - ta osoba je izolovana, hospitalizovana i nije se dalje proširilo - rekla je Kisić Tepavčević u emisiji "Oko" na RTS.

Doktorka Kisić je u emisiji rekla i da je dva dana posle prvog slučaja, dakle 3. marta zabeležen i drugi slučaj korone.

- Tu se već desila lokalna transmisija - rekla je Kisić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić napisala je na svom Tviter profilu kako je Darija Kisić za nju heroj dana i naglasila je da je ovo dokaz da su postojala dva potvrđena slučaja zaražena Covidom-19 pre nego što su Aleksandar Vučić i Maja Gojković raspisali izbore.

Na ovu Marinikinu objavu, regovala je premijerka Srbije, Ana Brnabić.

- Bravo @MarinikaTepic i ostali koji "otkrivate", delite i lajkujete ovakve "zavere". Bravo za solidarnost i podršku našim epidemiolozima koji moraju da troše i minut na objašnjavanje očiglednih lapsusa (1. mart umesto 1. nedelja marta), navela je Brnabić i podelila link agencija, u kojima stoji kako je Darija napomenula kako će se sve informacije iznositi pred javnost odmah i transparentno.

Darija Kisić se takođe oglasila povodom cele stvari u uključenju uživo i rekla da je u pitanju bio lapsus i osudila svaku politizaciju ove epidemije.

- Svima može da se desi lapsus, apelujem da nas pustite da radim svoj posao. Ja sam dobar deo prepodneva provela u pripremi za obraćanje medijima, umesto da sam se posvetila epidemiji. Zamolila bih vas da nas pustite da radimo svoj posao, a mi ćemo svakog dana kao i do sada da iznosimo sve informacije javno, poručila je Darija medijima.

Darija je objasnila kako je prvi slučaj koronavirusa u Srbiji registrovan u prvoj nedelji marta, odnosno 6. marta.

foto: Beta Slobodan Miljevic

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.