STEFANOVIĆ OBIŠAO VOLONTERE I PRIPADNIKE MUP-A U RAKOVICI! Onda je poslao posebnu poruku SVIMA!
Nebojša Stefanović, Foto: MUP Srbije

poštovanje mera

STEFANOVIĆ OBIŠAO VOLONTERE I PRIPADNIKE MUP-A U RAKOVICI! Onda je poslao posebnu poruku SVIMA!

- Oni rade ogroman posao, njihova suština je da pomognu našim najstarijim sugrađanima“, rekao je Stefanović...

Objavljeno: 13:57h

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Rakovici volontere i pripadnike MUP-a koji pomažu najstarijim sugrađanima i tom prilikom pozvao sve građane Srbije da poštuju mere koje donosi Vlada Srbije, jer jedino tako štitimo živote.

„Došao sam u Rakovicu da se zahvalim, ne samo ljudima koji svakodnevno obilaze Beograđane koji žive u ovoj opštini, već simbolično svim volonterima, policajcima i vatrogascima u Srbiji. Oni rade ogroman posao, njihova suština je da pomognu našim najstarijim sugrađanima“, rekao je Stefanović, apelujući na sve građane da što manje izlaze iz kuća i dodavši da će se volonteri truditi da brzo dođu do svakog kome je potrebna hrana ili pomoć.

foto: MUP Srbije

Ministar Stefanović je poručio da kol centri imaju stotine poziva svakog dana, među kojima su najčešće pozivi za dostavu hrane i osnovnih životnih potrepština.

„Trudimo se da i kroz mere psihološke prevencije i sve druge mere pomognemo onim ljudima koji se nalaze u izolaciji. Naravno, vrlo važno je da shvate da se ove mere donose da zaštite njihove živote, vrlo je važno da poštuju odredbe i mere koje donosi Vlada Republike Srbije“, naveo je Stefanović.

Ovom prilikom, ministar je pohvalio građane koji su se prijavili za volontiranje tokom vanrednog stanja i koji uz jedinice policije, vatrogasce i lokalne samouprave, pomažu da ova akcija što lakše prođe.

foto: MUP Srbije

„Bez svih tih ljudi mi ovo ne bismo uspeli. Zato ogromna zahvalnost svima koji su danas uključeni u svakoj opštini u Srbiji, koji rade u kol centrima i volonterima koji dostavljaju hranu. Zahvalnost i za sve one koji na terenu pomažu da ova situacija prođe što lakše za naš narod“, poručio je Stefanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.