VESIĆ OTKRIO: U toku je velika akcija dezinfekcije gradskih ulica
Goran Vesić, Foto: Filip Plavčić

AKCIJA ČIŠĆENJA

VESIĆ OTKRIO: U toku je velika akcija dezinfekcije gradskih ulica

Vesić je novinarima rekao da je Gradska čistoća tokom poslenjih sedam dana ovu proceduru obavila na gotovo 2.000 ulica u 10 centralnih gradskih opština

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u toku velika akcija čišćenja gradskih ulica i javnih površina hlorom kako bi se na taj način izvršila dezinfekcija zbog smanjenja rizika od širenja korona virusa.

Vesić je novinarima rekao da je Gradska čistoća tokom poslenjih sedam dana ovu proceduru obavila na gotovo 2.000 ulica u 10 centralnih gradskih opština.

On je dodao da je tokom poslednja dva dana Gradska čistoća dezinfikovala bolničke centre.

"Očišćeni su svi krugovi u okviru kojih se nalaze naši kliničko-bolnički centri i druge bolnice, kao i prilazi domovima zdravlja i večeras završavamo čišćenje Kliničkog centra", kazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je dodao da će se ova procedura nastaviti i u drugom krugu narednih dana.

On je podsetio da će od danas novim merama Vlade biti zatvoreni svi gradski parkovi, tako da će ekipe Gradskog zelenila moći da se posvete čišćenju i dezinfekciji drugih javnih površina koje nisu parkovi i tako pomognu ekipama Gradske čistoće.

Vesić je dodao da će ekipe Gradske čistoće večeras krenuti i u akciju čišćenja i dezinfekcije Beogradske arene, gde se u ovom trenutku sprovodi, kako je rekao, najveća logistička operacija poslednjih godina.

"U toku današnjeg i sutrašnjeg dana u arenu će ući preko 100 šlepera sa robom. Pakuje se 173.000 paketa besplatne pomoći sa osnovnim životnim namirnicama za 173.000 penzionera koji imaju nižu penziju od 30.000 dinara na teritoriji Grada Beograda", rekao je Vesić.

Vesić je pozvao sugrađane da poštuju mere Vlade protiv pandemije korona virusa, podsećajući se da je u pitanju trenutak kada se borimo za zdravlje svih, a posebno za zdravlje najstarijih Beograđana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.