ZA 1 DAN NOVI PROFIL DRŽAVE SRBIJE U KINI ZAPRATILO 300.000 LJUDI! Sada će KINESKI NAROD moći da nam pomaže i OVAKO
SRPSKO-KINESKO PRJATELJSTVO, Foto: Profimedia

PREDIVNA VEST!

ZA 1 DAN NOVI PROFIL DRŽAVE SRBIJE U KINI ZAPRATILO 300.000 LJUDI! Sada će KINESKI NAROD moći da nam pomaže i OVAKO

Država Srbija je juče otvorila Tviter profil "za Kinu", za jedan dan ga je zapratilo 300.000 ljudi, a postovi prelaze 500.000 lajkova!

Objavljeno:

Srpska ambasada u Kini otvorila je nedavno svoj službeni račun Sina Veibo 18. marta, na zahtev mnogih kineskih građana koji su očajnički tražili načine da doniraju za Srbiju usled pandemije COVID-19.

Ambasada Srbije u Kini ceni zabrinutost kineskih građana u vezi sa COVID-19 u Srbiji. Duboko smo impresionirani i dirnuti vašom podrškom - kaže ambasada u svom postu.

Naime, kineski građani pozvali su srpsku ambasadu u Kini da uspostavi kanal za prikupljanje sredstava, jer su mnogi izrazili želju na društvenim medijima da doniraju medicinsku pomoć Srbiji kako bi pomogli u borbi protiv COVID-19.

Srbija je Kini bliski prijatelj i čvrsto ćemo stajati sa njima u borbi protiv novog koronavirusa i pružiti im maske, zaštitne odeće, ventilatore i drugi medicinski materijal, kao i dodelu ekspertskih grupa - rekao je u utorak kineski ministar spoljnih poslova.

Podsećamo, prva serija medicinske pomoći iz Kine stigla je u Beograd za vikend, koja je obuhvatala 1.000 kompleta za brze testove.

Upravo iz tih razloga, država Srbija je juče otvorila profil na Tviteru, a za jedan dan ga je zapratilo 300.000 ljudi, dok postovi prelaze 500.000 lajkova.

To u prevodu znači da će kineski narod sada moći da donira novac i pomoć Srbiji preko aplikacije.

Oni su to masovno tražili u poslednjih 5 dana!

foto: Twitter printscreen

Podsećamo, kineski građani koji su pokrenuli donacije rekli su za Global Times da su razvili duboku naklonost kada su čuli za patnju "srpskih prijatelja" nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju apelovao za pomoć Kine, dok je kritikovao EU zbog zabrane izvoza medicinskih pomagala.

foto: Printscreen

Vučić je rekao da je Kina jedina zemlja na svetu koja može da pomogne Srbiji, pošto je uveo vanredno stanje zbog epidemije.

Kinesko-srpsko prijateljstvo traje 65 godina, otkako su Kina i bivša Jugoslavija formalno uspostavile diplomatske veze 2. januara 1955. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.