MINISTAR POPOVIĆ RAZGOVARAO SA VODEĆIM SRPSKIM IT KOMPANIJAMA! Ovo je bilo od posebnog značaja za 1 GRUPU LJUDI!
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, Foto: Ministarstvo za informacije i tehnološki razvoj

MERE

MINISTAR POPOVIĆ RAZGOVARAO SA VODEĆIM SRPSKIM IT KOMPANIJAMA! Ovo je bilo od posebnog značaja za 1 GRUPU LJUDI!

Predstavnici IT i inovacione zajednice ukazali su na ključne probleme sa kojima se suočavaju u ovom trenutku, a koji se odnose na pitanje likvidnosti, poreskih opterećenja, održavanja broja zaposlenih...

Objavljeno:

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je putem video-konferencijske veze sa rukovodiocima nekoliko vodećih srpskih IT kompanija kako bi čuo njihove predloge koje mere Srbija treba da preduzme u cilju podrške IT sektoru u periodu krize izazvane širenjem korona virusa u svetu.

foto: Ministarstvo za informacije i tehnološki razvoj

”Želeo sam da čujem pametne ljude, novu srpsku tehnološku elitu, kako oni vide ovaj period krize i koje mere treba da preduzmemo da smanjimo opterećenje na IT kompanije i inovacionu zajednicu. Srpski IT sektor je prošle godine imao izvoz od milijardu i po evra digitalnih usluga, proizvoda i servisa. To je najzdraviji deo srpske privrede. Važno je da zajednički fomulišemo mere kako da ovaj sektor zaštitimo od posledica krize”, rekao je Popović.

foto: Ministarstvo za informacije i tehnološki razvoj

On je istakao da je ovim video sastankom uspostavljen stalni kanal komunikacije sa srpskom inovacionom i IT zajednicom koji će biti neprestano otvoren za vreme trajanja krize.

”Ovakve sastanke ćemo održavati ako treba svakodnevno, jer se stanje u državi i okruženju menja na dnevnom nivou, a veoma je važno da se brzo prilagođavamo novim okolnostima i pravovremeno reagujemo na sve nove pretnje”, rekao je Popović.

foto: Ministarstvo za informacije i tehnološki razvoj

Predstavnici IT i inovacione zajednice ukazali su na ključne probleme sa kojima se suočavaju u ovom trenutku, a koji se odnose na pitanje likvidnosti, poreskih opterećenja, održavanja broja zaposlenih.

Oni su istakli da je čitava zajednica solidarna sa najugroženijim grupama u vremenu krize izrazivši spremnost da svako u okviru svojih mogućnosti pomogne u ovom osetljivom trenutku državi i društvu. Na sastanku su učestvovali predstavnici kompanija Majkrosoft, Telegrup, Saga, No Solutions, kao i organizacije Startit, Digitalna zajednica, Udruženje mladih privrednika i druge.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.