OVO SU DETALJI POLICIJSKOG ČASA O KOJEM JE GOVORIO VUČIĆ: Zbog čega je važno da baš U TOM PERIODU ne izlazimo?
Aleksandar Vučić, Foto: Zorana Jevtić

objašnjenje

OVO SU DETALJI POLICIJSKOG ČASA O KOJEM JE GOVORIO VUČIĆ: Zbog čega je važno da baš U TOM PERIODU ne izlazimo?

U Srbiji je na snazi vanredno stanje od 15. marta zbog sprečavanja širenja korona virusa.

Objavljeno:

U Srbiji se od sutra uvodi zabrana kretanja svih građana u Srbiji od 20 časova do 5 sati ujutru kako bi se sprečilo širenje korona virusa, saopštio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za medije.

Na pitanje novinara zašto je baš takva satnica potrebna i kako će se rešiti problem zaposlenih koji u to vreme rade, predsednik Srbije je rekao da je najbitnije da se radi u malim grupama i da će za zaposlene biti po jedna dežurna ekipa.

"U kafićima smo to delimično već i rešili. Čini mi se da je svakome logično da se uglavnom rođendane, žurke i porodična okupljanja dešavaju uveče u tom periodu i tada se ostvaruju bliži i drugačiji kontakti. Još jedanput bih zamolio i mlađe ljude da ne idu po klubovima i da borave na zatvorenim mestima" rekao je Aleksandar Vučić

U Srbiji je na snazi vanredno stanje od 15. marta zbog sprečavanja širenja korona virusa. Odluku je posle sastanaka sa službama bezbednosti i predstavnika državnih institucija saopštio predsednik Aleksandar Vučić.

Odluka je stupila na snagu pošto je saopštena, a od 16. marta u Srbiji je obustavljen rad predškolskih, školskih i visokoškolskih ustanova koje neće raditi do daljnjeg.

Od juče je dodat i novi set mera pa je od danas stupila na snagu i odluka o zatvaranju šaltera Uprave za upravne poslove. Šalteri MUP-a neće raditi dok je u toku vanredno stanje, a sva istekla dokumenta biće važeća dok traje odluka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.