Imamo svega, a ima i para za penzije i plate! Brnabić o EKONOMSKIM MERAMA zbog KORONE!
Ana Brnabić, Foto: Kurir tv printscreen

BEZ PANIKE

Imamo svega, a ima i para za penzije i plate! Brnabić o EKONOMSKIM MERAMA zbog KORONE!

- U Srbiji su najugroženiji sektori turizam, transport i logistika. Situacija se prati iz časa u čas, stabilna je i pod kontrolom. Imamo i redovne sastanke. Preduzete dve važne mere, saopštila je Brnabić

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas u 11 časova obraća se medijima, a tema konferencije biće ekonomske mere povodom situacije u vezi sa korona virusom.

Pored predsednice Vlade, na konferenciji govori i ministar finansija Siniša Mali.

Na samom početku premijerka Brnabić je naglasila da će se danas razgovarati samo i isključivo o ekonomskim merama.

- Od danas u 18 časova ovde u Vladi Srbije imaćemo dnevne pres-konferencije 24 časa, 7 dana u nedelji, u okviru kojih će se davati sve informacije, biće tu lekari, epidemiolozi, odgovaraćemo na sva pitanja - rekla je Brnabićeva dodajući da će posledice korone u svetu biti smanjen globalni rast.

- U Srbiji su najugoženiji sektori pre svega turizam, transport i logistika - rekla je premijerka pojasnivši da je emitovano 60.000 vaučera za odmor u Srbiji kako bi se ublažile posledice korone na polju turizma.

- Juče smo doneli dve važne mere. Prva je da je Narodna banka Srbije smanjila referentnu kamatnu stopu i u stalnom smo kontaktu sa Narodnom bankom i nadalje. Druga mera je mera Vlade Srbije tj. ulaganje 25 milijardi dinara, odnosno skoro 200 miliona evra u kapitalne projekte čime će se pokriti javni sektor.

Minimum 4.000 svakom penzioneru, da se osećaju sigurno

Brnabićeva je rekla i da je u dogovoru sa predsednikom Vučićem posebna pažnja posvećena penzionerima kojima će u narednih mesec dana biti isplaćena, kao dodatna podrška, jednokratna finansijska pomoć od minimum 4.000 dinara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.