RATKO MLADIĆ HITNO MORA NA OPERACIJU! Procureli podaci koji su SKRIVANI OD JAVNOSTI!
Tražimo da Veće naredi sekretarijatu da odbrana i druga strana formiraju svoje lekarske timove, Foto: Profimedia

strašne vesti

RATKO MLADIĆ HITNO MORA NA OPERACIJU! Procureli podaci koji su SKRIVANI OD JAVNOSTI!

U izveštaju lekara iz lokalne bolnice navodi se da Mladić ima nedostatak gvožđa, nizak hemoglobin i dijagnostikovanu anemiju

Objavljeno:

Srpski general Ratko Mladić mora na operaciju debelog creva! On je iz pritvora u Sheveningenu bio prebačen u lokalnu bolnicu gde mu je rađena kolonoskopija, koja je potvrdila da mora da se operiše da bi se odstranilo to što je uočeno kao problem, kako bi se sprečilo da se razvije u maligni tumor.

Ove informacije objavljene su na sajtu Mehanizma u Hagu u podnesku koji su Mladićevi branioci priložili u petak, reagujući na informacije koje su dobili u vezi sa pregledima i analizama generalovog zdravstvenog stanja, a koji su rađeni u decembru 2019. i januaru 2020. godine. Iako su neki delovi redigovani i skriveni od javnosti, ono što je obelodanjeno je da medicinska služba očekuje da se operacija zakaže za četiri do šest nedelja, što bi moglo biti već tokom marta.

U izveštaju lekara iz lokalne bolnice navodi se da Mladić ima nedostatak gvožđa, nizak hemoglobin i dijagnostikovanu anemiju, što ima značajan uticaj na njegovu fizičku i mentalnu sposobnost. Takođe, navode da zbog tih problema i Mladićeve slabosti ne mogu odmah da ga operišu, jer bi postojao visok rizik od smrti na operacionom stolu. Zbog toga je potrebno neko vreme da mu se stanje stabilizuje. Međutim, generalovi branioci navode da od sekretarijata suda nemaju informacije da li Mladić sad prima terapiju gvožđa.

Zbog svega toga odbrana traži da se general iz pritvora hitno prebaci na hospitalizaciju u bolnicu.

Takođe, jedan deo nalaza iz lokalne bolnice koji su rađeni u decembru ukazuje da Mladić ima nove probleme vezane za spoznajne kapacitete. Navedeno je da ima probleme sa pamćenjem i orijentacijom. Branioci navode da je nesporno da se ti problemi uočavaju već duži period i da je neophodna hitna reakcija Žalbenog veća.

- Tražimo da Veće naredi sekretarijatu da odbrana i druga strana formiraju svoje lekarske timove koji će sa svom potrebnom opremom da pregledaju Mladića, urade istraživanja i da medicinski eksperti daju ocenu njegove sposobnosti - navodi se u podnesku branilaca. - S obzirom na ozbiljnost situacije neophodno je da se i medicinski i pravno proceni njegova sposobnost da učestvuje u suđenju. Odbrana smatra da bi trebalo odložiti usmenu raspravu po žalbama, koja je zakazana za 17. i 18. mart, dok se Mladić ne operiše i oporavi i dok se ne završi procena njegove sposobnosti.

Branioci ukazuju da je zanimljivo da je sekretarijat imao uvid u sve lekarske izveštaje iz lokalne bolnice i da ih nisu dostavili Žalbenom veću. Nasuprot tome, pritvorski psihijatar je ponovo pribegao falsifikovanju generalovog stanja, pa je u svom izveštaju sudijama napisao da Mladić nema spoznajnih abnormalnosti, da spava do 15 sati dnevno i da se žali na vrtoglavicu. Probleme sa anemijom taj lekar je vezao za njegovu starost.

MOŽDANI UDAR POSLE PRESUDE

U JEDNOM od lekarskih izveštaja, koje je sad dobila odbrana, stoji da je Mladić posle prvostepene presude 2018. godine imao moždani udar. To je prvi put da branioci čuju za taj zdravstveni problem, koji je od njih skrivan više od godinu dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.