NACIONALNA AVANGARDA STALA U ODBRANU KUVARA Ko stoji iza DESNIČARSKE ORGANIZACIJE koja TIHO postoji već TRI GODINE?
Nacionalna avangarda osnovana je maja 2017. godine, Foto: Printscreen

aktuelna dilema

NACIONALNA AVANGARDA STALA U ODBRANU KUVARA Ko stoji iza DESNIČARSKE ORGANIZACIJE koja TIHO postoji već TRI GODINE?

U klipu se tvrdi da su autori teksta uputili tešku uvredu svim kuvarima koji časno rade ovaj odgovoran posao

Objavljeno:

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se članovi Nacionalne avangarde obraćaju javnosti otvorenom porukom vezanom za slučaj Aide Ćorović, bivše poslanice u Skupštini Srbije.

Oni u videu konstatuju da ova, po obrazovanju, istoričarka umetnosti, kako autori teksta o njoj navode, nije "dostojna posla kuvarice, kućepaziteljke ili domaćice", jer je, opet prema mišljenju autora teksta, "reč o zanimanjima koja nisu dostojna ljudskog bića". U klipu se tvrdi da su autori teksta uputili tešku uvredu svim kuvarima koji časno rade ovaj odgovoran posao i pokazali, prema njihovom mišljenu, kako se "kvazielita u svojim glavama otuđila od naroda". Oni poručuju NVO sektoru da se navikne da ima i drugih, stvarnih poslova u "našoj lepoj Srbiji".

Mnogi su se, na društvenim mrežama, zapitali ko stoji iza ove organizacije i šta ona zapravo predstavlja.

Nacionalna avangarda osnovana je maja 2017. godine, a na društvenim mrežama rasprostranjeno je uverenje da je reč o ekstremno-desničarskoj grupi. Te sumnje potpiruju fotografije na kojima članovi Nacionalne avangarde prisustvuju osnivačkom kongresu "Srpske desnice" koju predvodi Miša Vacić ili na kojima zajedno posećuju Gazimestan.

"Osnivači Nacionalne avangarde su doktorandi, masteranti i studenti sa Univerziteta u Beogradu", odgovorili su kratko medijima iz ove organizacije. A Vesna Pešić je na Tviteru dala nešto precizniji odogovor:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.