ĐURIŠIĆ: Srbija 21 izlazi na IZBORE! TO JE JEDINI NAČIN DA PROMENIMO VLAST
Marko Đurišić, Foto: BETAPHOTO/Srbija 21/DS

parlamentarni izbori u srbiji

ĐURIŠIĆ: Srbija 21 izlazi na IZBORE! TO JE JEDINI NAČIN DA PROMENIMO VLAST

Prema njegovim rečima, optužbe da su oni "Vučićeva opozicija" govore o tome da oni koji optužuju nemaju nikakve nove ideje....

Objavljeno:

Centar za buduću Srbiju saopštio je danas da će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, te da je borba kroz institucije jedino što je primereno Srbiji.

"Učešće na izborima i borba su jedini način da promenimo vlast Aleksandra Vučića", rekao je Marko Đurišić iz Srbije 21.

Kaže da su se borili "možda i u težim uslovima nego što su bili danas" i da su uspeli da se izbore s tim tokom devedesetih, a da sada žele da iskoriste svoje iskustvo za modernu i evropsku Srbiju.

Naglašava da žele da naprave jak građanski politički pokret koji će smeniti Aleksandra Vučića.

Djurišić je rekao da je "Srbija 21" u proteklom periodu obavila razgovore u više od 100 gradova i opština širom Srbije, te da je, kako je naglasio, nedvosmislen zaključak svih tih razgovora da je jedini pravi način za promenu vlasti Aleksandra Vučića i sistema SNS kroz institucuje i na izborima.

"Naša pozicija u odnosu na vlast je svakako opoziciona, ali ono što mi zaista želimo da budemo jeste istinska alternativa vladajućem režimu", kazao je Djurišić.

Rekao je da će se u nedelju dogovoriti oko načina nastupa na izborima, kao i da će razgovarati o tome ko će biti nosioci na listama na predstojećim izborima.

Prema njegovim rečima, optužbe da su oni "Vučićeva opozicija" govore o tome da oni koji optužuju nemaju nikakve nove ideje.

On je takođe rekao da "Srbija 21" zna kako je moguće promeniti vlast, a da je početak tog procesa ujedinjenje svih demokratskih snaga.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.