OVAJ ČOVEK JE UPRAVO NAJAVIO VELIKU STVAR: Kreće ispitivanje porekla imovine POLITIČARA I TAJKUNA?!
Radomir Ilić, Foto: Beta/Milan Obradović

otkrivamo

OVAJ ČOVEK JE UPRAVO NAJAVIO VELIKU STVAR: Kreće ispitivanje porekla imovine POLITIČARA I TAJKUNA?!

Odakle potiče imovina političara ?

Objavljeno: 09:15h

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić izjavio je da bi bilo odlično da prvi na koje će se primeniti Zakon o poreklu imovine, koji je na dnevnom redu današnjeg zasedanja Skupštine Srbije, budu političari i tajkuni, navodeći da neće biti zaštićenih.

Ilić je za Radio televiziju Srbije izjavio da će se imovina ispitivati "na osnovu plana, analize rizika koju napravi direktor Poreske uprave", kao i da će se to praviti "gotovo na naučnoj osnovi".

"Poreska prava će na osnovu plana, po službenoj dužnosti ispitivati, poreklo imovine odredjenih ljudi", rekao je Ilić.

On je naglasio da je "veoma ; bitno i da svaki gradjanin može da uperi prstom, dakle da podnese prijavu, jer gradjani najbolje znaju ko se i na kakav način obogatio" i da tako "usmere državne organe". ;Kako je rekao, to je "dodatna vrednost zakona".

Prema njegovim rečima, bilo kome može da bude ispitivana imovina ako ; Poreska uprava utvrdi da u njoj "postoji disbalans", bez obzira da li je to keš, računi, nekretnine, skupe pokretne stvari.

"Mnogi su ranije najavljivali da će doneti ovakva zakon, ali nisu. Pokazalo se sada da za to postoji politička volja, oličena u Aleksandru Vučiću", rekao je Ilić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.