PONUDIĆE NAM REŠENJE KOJE NE MOŽEMO DA PRIHVATIMO! Vučić o KiM: I ŠTA ONDA DA RADIMO? JA ĆU DA PITAM NAROD!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: printscreen TV Prva

ORUŽJE

PONUDIĆE NAM REŠENJE KOJE NE MOŽEMO DA PRIHVATIMO! Vučić o KiM: I ŠTA ONDA DA RADIMO? JA ĆU DA PITAM NAROD!

Vučić je prvo prokomentarisao najnovije pojačanje naše Vojske Srbije - raketni sistem "Pancir S1"

Objavljeno: 10:30h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutarnjem programu TV Prva govori o raketnom sistemu "Pancir S", predstojećim izborima u Srbiji, situaciji u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, na Kosovou i Metohiji, opoziciji u Srbiji...

Vučić je prvo prokomentarisao najnovije pojačanje naše Vojske Srbije - raketni sistem "Pancir S1".

- Skupa mašina, ali izuzetno moćna. Putin nam je rekao možemo da vam pomognemo, i to baš oruđem koje se pokazalo u sukobu u Siriji kao najdelotvornije. General Mojsilović mi je juče rekao da je Srbija danas neuporedivo jača, i to je glavni razlog smo baš zato uspeli da nađemo novac za novo oružje. Izuzetno je važno da možemo da brinemo o našoj bezbednosti i sigurnosti - rekao je Vučić.

Predsednik je zatim naveo da Pancir može da se koristi i protiv helikoptera, aviona, ali i krstarećih raketa.

Vučić je prokomentarisao i izjavu američkog generala Bena Hodžisa, koji je kritikovao nabavku "Pancira", i ponovio da je naša zemlja nezavisna, i da ćemo sami odlučivati koje oružje kupujemo.

- Moje kontrapitanje generalu Hodžisu je sledeće: "Zbog čega ste dragi generale, prodali Hrvatima "Kajova" helikoptere sa "helfajer" raketama? Zašto su naši nemački prijatelji prodali Pancerhaubice Zagrebu?" Na ta pitanja naravno nema odgovora - poentirao je Vučić.

- Važno nam je da budemo snažni zato što je malo onih koji bi želeli da Srbiju vide snažnu i jaku, ali ima mnogo onih koji bi voleli da nas vide unižene i slabe.

Crnogorci u Srbiji se osećaju kao u svojoj otadžbini, a što Srbi ne smeju da budu Srbi u Crnoj Gori

Vučić je odgovorio i o najnovijim optužbama predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji tvrdi da se Srbija konstantno meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

- Nikada se Srbija nije mešala u pitanje izbora u Crnoj Gori, niti smo želeli da odlučujemo ko je na vlasti a ko u opoziciji - rekao je Vučić i dodao:

- Uvek se govori o tome da se mi negde mešamo i određujemo ko će da vlada, a istina je drugačija. Neki u Crnoj Gori su mislili da je Crna Gora samo njihova, ali i da je Srbija i Beograd isto njihova. Mi smo imali i imamo mnoge ljude, pogotovo u visokim bezbednosnim strukturama koji su iz Crne Gore. Ne možeš ti da radiš za agenciju jedne druge zemlje, a da zauzimaš visoke pozicije u Srbiji. Mi smo mnoge od njih očistili, ali ne sumnjam da takvih slučajeva ima još.

- Crnogorci u Srbiji mogu da se osećaju kao u svojoj otadžbini. Mi sa time nemamo problem, problem je što Srbi ne smeju da se osećaju kao Srbi u Crnoj Gori.

- Meni uvek kažu da se mešam u sve i da svuda nekoga rušim. Mene sa jedne strane Milo optužuje da hoću da rušim vlast u Crnoj Gori, a sa druge strane Jeremić tvrdi da smo se Đukanović i ja dogovorili - naglasio je Vučić.

Smeta vam Srpska, a ne smeta vam Kosovo - Kakvo je to licemerje

Predsednik je odgovorio i na napade na njega i Milorada Dodika koji dolaze iz Sarajeva, od strane bošnjačkih i hrvatskih političara.

- Veoma sam zabrinut za situaciju u BiH, a pridike mi drže i njihovi mediji i njihovi političari. Oni meni otvoreno kažu, hrvatski i bošnjački političari: "Kosovo je za nas nezavisno, ali ne možemo da uradimo ništa zbog republike Srpske." Pa kako to, smeta vam Srpska, a Kosovo ne. Kakvo je to licemerje i bezobrazluk - rekao je predsednik.

Ponudiće nam rešenje koje nećemo moći da prihvatimo - ja ću da pitam narod

Vučić je govorio i o situaciji na Kosovu i Metohiji, i ukazao da ljudi ovde vole da srbuju, ali da svi razmišljaju o imaginarnoj ideji a ne o stvarnom stanju na terenu. On je zatim predočio šta očekuje po pitanju južne srpske pokrajine.

- Predočiće nam kao rešenje nešto što nećemo moći da prihvatimo. Uveren sam u to, i to će se čak desiti ove godine. Njihova će ideja biti asocijacija Ahtisari. Pokušaće da nam daju garancije za EU, ali pod uslovom da priznamo Kosovo, i ponudiće nam poseban status za Srbe u određenim oblastima. I šta onda? Ja ću da pitam narod. Pre tri godine sam pitao, i niko to nije hteo.

- Trudimo se da jačamo ekonomiju, da razvijamo odnose sa svojim komšijama Albancima. Ja sam izašao sa planom koji nije prihvaćen, a to nisu hteli. E sada ćemo dobiti mnogo gore rešenje, na koje neću pristati ja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.