IZBIO OPŠTI HAOS, FUNKCIONER IZ BEČEJA TERORIRIŠE ZAPOSLENE: Ženi dao posao preko veze, niko ne sme reč da mu kaže
Škola/Ilustracija, Foto: Ana Paunković

bahato

IZBIO OPŠTI HAOS, FUNKCIONER IZ BEČEJA TERORIRIŠE ZAPOSLENE: Ženi dao posao preko veze, niko ne sme reč da mu kaže

Zaposlio suprugu

Objavljeno:

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) iz Bečeja optužio je danas predsednika lokalnog odbora Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) i člana Opštinskog veća za socijalna pitanja Igora Kiša da je zaposlio svoju suprugu u jednoj školi u Bečeju i da "teroriše" direktore i zaposlene u školama.

"Pitamo se kako može Igor Kiš, koji je na funkciji u opštini, kao član Veća za socijalna pitanja, da zaposli svoju suprugu na neodredjeno vreme u školi 'Bratstvo', jer on nije direktor škole, njegova supruga radi tek neko vreme u toj školi, a ima nastavnika i profesora koji rade više od 20 godina na određeno vreme.

Na njih nije došao red, jer se preko reda i preko veze mora zaposliti Kišova supruga", navodi se u saopštenju.

Optužili su ga i da obilazi direktore škola i izdaje naredjenja ko treba da se zaposli u školi, kako i na šta škole da troše budžet, šta škole treba da organizuju i kako da se ponašaju."Na čelu pomenutih škola su direktori članovi SVM-a, koji ćute i ne smeju ništa da kažu. Slepo izvršavaju naredjenja Kiš Igora, jer ga se boje", piše u saopštenju.

LSV je optužio SVM da na taj način dokazuje da ne brine o interesima madjarske nacionalne zajednice u Bečeju, kako inače to pokušavaju da predstave javnosti, nego dozvoljava pojedincima da se "bahate i zloupotrebljavaju svoj položaj".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.