AKO ZNATE NEKOGA KOME TREBA KUVARICA ILI DOMAĆICA, BIĆU ZAHVALNA NA TOME! Aida Ćorovič traži posao preko FEJSBUKA!
Aktivistkinja za ljudska prava i političarka Aida Ćorović, Foto: Dado Đilas

nema gde

AKO ZNATE NEKOGA KOME TREBA KUVARICA ILI DOMAĆICA, BIĆU ZAHVALNA NA TOME! Aida Ćorovič traži posao preko FEJSBUKA!

Nakon objave, mnogi su se zapitali kako je moguće da se Aida koja je visoko obrazovana i ima dosta radnog iskustva našla u ovakvo nezavidnoj situaciji, a mnogi su konststovali da je ovo upravo dokaz u kakvoj državi mi svi živimo.....

Objavljeno:

Aktivistkinja za ljudska prava i političarka Aida Ćorović, objavila je na svom Fejsbuk profilu, status zbog kog su mnogi u Srbiji ostali nemi.

Draga Fejsbuk ekipo, imam molbu za vas. Ja sam, naime, nezaposlena osoba, a tesko da cu se zaposliti kao istoricarka umetnosti, pa, ako znate nekoga kome je potrebna domacica, kuvarica, kućepaziteljica i sl.- javite. Biću zahvalna na bilo kakvoj korisnoj informaciji. I ne brinite, dobro sam, na neki nacin ovo je kompliment kad zivite u Srbiji, napisla je Aida na svom privatnom profilu.

Nakon njene objave, mnogi su se zapitali kako je moguće da se Aida koja je visoko obrazovana i ima dosta radnog iskustva našla u ovakvo nezavidnoj situaciji, a mnogi su konststovali da je ovo upravo dokaz u kakvoj državi mi svi živimo.

Negativnih komentara nije bilo mnogo, ali su joj zato prijatelji nudili pomoć, a bilo je i onih koji su imali poslovne ponude za nju.

foto: Printscreen Facebook / Aida Corovic
foto: Printscreen Facebook / Aida Corovic
foto: Printscreen Facebook / Aida Corovic

Podsećamo, Aida je rođena je 1961. godine u Novom Pazaru. Studirala je arhitekturu i istoriju umetnosti u Beogradu. Do početka devedesetih bavila se likovnom kritikom, arheološkim i arhitektonskim istraživanjima. Početkom ratnih devedesetih postaje mirovna aktivistkinja angažovana u Beogradskom krugu, Centru za antiratnu akciju i organizaciji Žene u crnom. U Novom Pazaru 1997. godine sa grupom prijatelja osniva "Urban in" koji je realizovao desetine projekata. Više od 3.000 mladih je prošlo kroz programe ove nevladine organizacije, koja predstavlja prvi i jedini građanski bunt koji se ikada desio u Novom Pazaru. Bila je direktorka ove organizacije sve do 2013. godine. U periodu od 1986. do 1992. godine je učestvovala u arheološkim i arhitektonskim istraživanjima u Novom Pazaru i okolini. Osamdesetih godina je objavljivala likovnu kritiku u listu „Likovni život“, a zatim radila na RTV „Politika“, NTV „Studio B“ i Trećem kanalu. Dobitnica je 11. nagrade "Osvajanje slobode" koju dodeljuje Fond "Maja Maršićević Tasić".

Kao nestranačka ličnost, 2013. godine ulazi u Demokratsku stranku. Od aprila 2014. godine obavljala je funkciju narodne poslanice u Desetom skupštinskom sazivu, sve do juna 2016. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.