Redakcija Nedeljnika odbacila kao uvredljivo izvinjenje PR službe ministra odbrane, Aleksandra Vulina!
Aleksandar Vulin, Foto: Nemanja Nikolić

ne prihvataju

Redakcija Nedeljnika odbacila kao uvredljivo izvinjenje PR službe ministra odbrane, Aleksandra Vulina!

Dodali su i da služba za odnose sa javnošću ministra odbrane, "u nečemu što je trebalo da predstavlja izvinjenje redakciji Nedeljnika, našla za shodno da spočita Nedeljniku kako ima nekakvu 'maniju' gonjenja"...

Objavljeno:

Redakcija Nedeljnika saopštila je danas da ne prihvata "nesuvislo objašnjenje" i "uvredljivo izvinjenje" službe za odnose sa javnošću ministra odbrane Aleksandra Vulina u vezi objavljivanja njegove reakcije na autorski tekst koji je za taj list napisao bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac ali koji nikada nije objavljen.

Navodeći da se taj tekst nalazio "samo na mejlovima" Dragana Šutanovca i glavnog i odgovornog urednika Nedeljnika, iz redakcije tog lista su pozvali istražne organe da utvrde da li je ministar odbrane, ili bilo ko drugi, "koristio resurse tajnih službi, i to nespretno, kako bi presretao komunikacije poput elektronske pošte".

Odbacujući izvinjenje u kom se navodi da je "grubom greškom PR službe, umesto 'tekst u listu Kurir' napisano da je reakcija ministra Vulina na tekst u Nedeljniku", uredništvo tog lista je u saopštenju navelo da "teško može da zamisli da neko ko svakodnevno radi sa medijima, poput PR službe ministra odbrane, može da pomeša dnevni list Kurir i nedeljni list Nedeljnik".

"Još je teže zamisliti da neko ko svakodnevno radi sa medijima, poput PR službe ministra odbrane, može da pomeša intervju u dnevnom listu Kurir i autorski tekst (istina, neobjavljen) u nedeljnom listu Nedeljnik. Pa onda još poverovati da se to desilo upravo kada je Šutanovac poslao tekst, koji nije objavljen, na koji doslovno reaguje Aleksandar Vulin", stoji u saopštenju.

Iz Nedeljnika su ukazali da se u vesti koju je služba za odnose sa javnošću ministra odbrane prosledila Tanjugu "doslovno kaže 'naveo je Vulin reagujući na autorski tekst Dragana Šutanovca' u kome kritikuje saradnju Srbije i Rusije".

"Dakle, nigde se ne pominje Kurir, koji je, istina, imao intervju Dragana Šutanovca, politički o bojkotu i Savezu za Srbiju, a u kojem se nijednom rečju ne pominje 'srpsko-ruska saradnja, niti ministru Šojgu'. A upravo je na to reagovao ministar Aleksandar Vulin", naveli su iz redakcije Nedeljnika.

Dodali su i da služba za odnose sa javnošću ministra odbrane, "u nečemu što je trebalo da predstavlja izvinjenje redakciji Nedeljnika, našla za shodno da spočita Nedeljniku kako ima nekakvu 'maniju' gonjenja".

"U Nedeljniku nikada nismo pričali o pritiscima, pretnjama i praćenjima. Ovo je prvi put da smo, bez mnogo ulaženja u detalje, izložili činjenice koje su, dosad, bile poznate samo redakciji Nedeljnika i pojedinim nadležnim službama, poput Tužilaštva za visokotehnološki kriminal ili Zaštitnika gradjana", piše u saopštenju.

Ministar odbrane Vulin juče je komentarisao autorski tekst bivšeg ministra; Šutanovca koji nikada nije objavljen u Nedeljniku niti u nekom drugom mediju ali o kojem su Šutanovac i glavni urednik Nedeljnika vodili korespondenciju.

Posle zahteva redakcije Nedeljnika da se utvrdi kako je ministar odbrane Vulin došao do tog teksta, reagovala je služba za odnose sa javnošću ministra odbrane koje je uputila izvinjenje listu zbog "grube greške".

"Grubom greškom PR službe umesto teksta u listu Kurir napisano je da je reakcija ministra Vulina na tekst u Nedeljniku. Šutanovac je svoje uvrede izrekao u Kuriru i na njih smo reagovali. Izvinjavamo se Kuriru zbog grube greške u kojoj nismo napisali ime redakcije, a Nedeljniku jer smo ga pomenuli bez povoda", navela je savetnica ministra odbrane za medije Jasna Popović-Ćosić u pisanoj izjavi dostavljenoj Nedeljniku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.