STRAŠNA PROVOKACIJA VOJVOĐANSKOG POLITIČARA: Uvredio je državu u kojoj živi, i to baš na DANAŠNJI DAN!
Aleksandar Odžić, Foto: youtube, printscreen

oštre izjave

STRAŠNA PROVOKACIJA VOJVOĐANSKOG POLITIČARA: Uvredio je državu u kojoj živi, i to baš na DANAŠNJI DAN!

Odžić ocenjuje da je ustavni položaj Vojvodine "neodrživ"

Objavljeno:

Predsednik Vojvodjanske partije Aleksandar Odžić izjavio je danas, povodom obeležavanja Dana državnosti, da je Srbija nedovršena država, a da je "upropaštavanje" Vojvodine dokaz za to.

Odžić je u pisanoj izjavi ocenio da je ustavni položaj Vojvodine "neodrživ"."Tragovi tridesetogodišnje centralizacije beogradske državne administracije ne mogu se sakriti. Politički ugnjetena i ekonomski razorena, Vojvodina preživljava jednu od najgorih etapa sopstvene istorije. Današnji ustavni položaj Vojvodine mora biti redefinisan novim rešenjima, koja će podrazumevati pun politički i ekonomski subjektivitet Vojvodine u državi Srbiji", naveo je Odžić.

Podsetio je da Srbija svakog 15. februara proslavlja Dan državnosti u znak sećanja na svoj prvi Ustav donet na Sretenje 1835. godine, koji se ocenjuje kao jedan od najmodernijih, najdemokratskijih i najliberalnijih Ustava tog doba, i pored toga što tadašnja Srbija nije bila samostalna država.

"U to vreme, na prostorima današnje Vojvodine, odvijao se sasvim drugačiji civilizacijski i kulturološki život koji i danas ima snažan uticaj na čitavu vojvodjansku zajednicu. Nema demokratskijeg pitanja od pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine i prava gradjana Vojvodine da se izjasne u kakvoj državi žele da žive. Grdno se vara bilo ko ako misli da nam to pravo može uskratiti", rekao je Odžić.

On je ocenio da se Vojvodina "polako budi iz svog tridesetogodišnjeg sna" i dodao da koalicija Vojvodjanski front sve više postaje snažna politička alternativa aktuelnom režimu, ali i jednom delu kleronacionalističke opozicije države Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.